Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Presskonferens Nilla Fischer klar
Foto: Jimmy Lönn

Nilla Fischer till LFC

Nilla Fischer är klar för Linköpings Fotboll Club. Den 77-faldiga landslagsspelaren har skrivit på ett tvåårskontrakt med LFC.

Nilla Fischer är 27 år och har redan mycket stor erfarenhet efter att ha spelat två VM (2007 och 2011), OS 2008 och EM 2009. Hon har dessutom två raka SM-guld med Malmö.
 
-Nilla är en riktig vinnarskalle som dessutom alltid håller en mycket hög lägstanivå, säger LFC:s Jörgen Petersson som själv tränat Nilla under fyra säsonger i Malmö.

– Säsongen tog slut i lördags och det känns skönt att kunna presentera ett nyförvärv så här snabbt. Det här är en värvning som visar att vi i Linköping menar allvar med det som vi har sagt innan, säger LFC:s klubbdirektör Anders Mäki och fortsätter med att säga.

– Vi är inte nöjda med att vara ett mittenlag utan vi siktar på att vinna och då gäller det att ha organisation, ledarstab och spelarmaterial för att kunna vinna.

Nilla är en viktig bricka i Linköpings satsning och kommer att få en central roll på mittfältet i LFC:s lagbygge inför 2012.
 
– Jag känner att jag är redo för en ny utmaning och jag tror att jag kan få den i Linköping genom den ledarroll som jag själv och Linköping vill att jag ska ta, säger Nilla på dagens presskonferens.
 
På sina 77 A-landskamper har Nilla Fischer gjort 11 mål. På 21 matcher i Damallsvenskan i år för Malmö gjorde hon fem mål och fyra målpassningar.
 
 
 
 
 
 
 

2011-10-18 14:00

Skrivet av: Webbredaktionen