Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Lotta R vs Kina 2009
Foto: Fredrik Hasselgren

MĂ„nga bra insatser i landslagsdressen

Hela elva spelare frÄn Linköpings FC var uttagna för landslagsspel nÀr det vankades EM-kval spel och trÀningslandskamper. För mÄnga av dem gick det vÀldigt bra bÄde spelmÀssigt och resultatmÀssigt. HÀr nedan följer en sammanfattning av deras prestationer.

Finland spelar i grupp fem i kvalet till EM 2013, en grupp som utöver våra grannar från öst innehållet Estland, Vitryssland, Slovakien och Ukraina. I de två inledande matcherna ställdes Finland mot Estland och Vitryssland. Estland besegrades med 6-0, tre av målen kom från Linköping vindsnabbe anfallare Linda Sällström. Fem dagar senare ställdes de mot Vitryssland på bortaplan och fick där med sig en poäng genom resultatet 2-2. Även i den matchen visade Linda Sällström sitt fina målsinne och stod för Finlands båda mål. Därmed ligger Linda redan på fem mål i EM-kvalet.

I Danmark var Mariann Gajhede uttagen och hon spelade från start i båda matcherna för sitt Danmark. Danskorna mötte Österrike samt Portugal och gick vinnande ur båda matcherna med det fina resultatet 3-0. Mariann spelade 90 minuter i båda matcherna och visade att hon är en viktig kugge i det danska landslaget. Ett bevis på detta är att hon under veckan dessutom har blivit nominerad till priset Årets Spelare i hemlandet.

Norge spelade mot Belgien borta och vann den matchen med 0-1 efter mål av Marita Lund. Nora Holstad-Berge skulle ha startat matchen men fick p.g.a. sjukdom lämna återbud.

Den trupp som innehöll flest spelare från LFC var det svenska U-23 laget som mötte Norge på bortaplan. Matchen slutade med förlust 1-0 efter mål av Norges Gunnhild Herregården. I den svenska startelvan återfanns fyra av de fem spelare från LFC som var uttagna. Petra Larsson, Jessica Samuelsson, Louise Fors och Kosovare Asllani spelade från start. Louise Fors var väldigt bra och tillhörde de främsta i matchen.

Sverige spelade träningslandskamp mot Tyskland, en match som spelades i Hamburg. Charlotte Rohlin spelade från start och spelade dessutom hela matchen. Matchen slutade med vinst för Tyskland som segrade med uddamålet genom mål av Alexandra Popp.

F18 landslaget spelade även de en träningslandskamp mot Tyskland. Matchen slutade med förlust, hela 4-0 slutade matchen i Tysklands favör. Jonna Andersson spelade 22 minuter i matchen då hon kom in i den 68:e minuten för att ersätta Dalsjöfors Mimmi Löfwenius.

2011-10-30 18:52

Skrivet av: Gustaf Pettersson