Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Kosse LFC-PiteÄ 2011
Foto: Filip Oskarsson

Fyra lÀmnar LFC

Kosovare Asllani (bilden), Elin Borg, Hanne GrÄhns och Dafina Memedov kommer inte att spela med LFC 2012. -För de tre unga Àr det tyvÀrr de borttagna utlÄningsavtalen som Àr boven i dramat, sÀger klubbdirektören Anders MÀki.

De tre yngre spelarna, Elin Borg, Hanne Gråhns och Dafina Memedov fortsätter inte i LFC.
 
-Vi måste se individuellt på dessa unga utvecklingsbara spelare och eftersom de inte kommer att ha möjlighet till att få spela matcher alls om de är kvar i LFC och inte tar plats i startelvan så är det bättre för dem att komma till en klubb där de får mycket speltid, säger klubbdirektören Anders Mäki.
 
Det är de förändrade reglerna där klubbar inte tillåts ha några utlåningsavtal med klubbar i en lägre division som ställer till det.
 
-Jag tycker fortfarande det är märkligt. Man säger att UEFA inte tillåter några sådana regler för proffsspelare vilket alla spelare i Damallsvenskan kategoriseras som. Samtidigt har man det till och med i Premier League. Liverpool tog nyligen hem en spelare som varit utlånad till Blackpool, säger Anders Mäki.
 
För Kosovare Asllani gäller andra faktorer.
 
-Kosse hade ett tvåårsavtal med option för det andra året, som klubben valde att säga upp. Därefter har vi resonerat en hel del, både i klubben och med Kosse och gett henne ett nytt erbjudande om ett ettårskontrakt som hon valt att tacka nej till, förklarar Anders.
 
LFC har nu erbjudit alla dessa fyra spelare möjlighet till hjälp av klubben att hitta en ny klubbadress.
 
-Jörgen är en riktig tillgång med sina kontakter inom damfotbollsvärlden och vi ställer gärna honom till förfogande. Vi hoppas att alla både skall vilja och få en chans att komma tillbaka till LFC i framtiden, avslutar Anders.
 
 
 

2011-12-05 21:00

Skrivet av: Webbredaktionen