Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Lisa De Vanna 2012
Foto: Erik Åström

Spjutspetsen frÄn Australien

Linköping blir den tredje klubben det senaste Äret för spjutspetsen Lisa De Vanna. Under vÄren och sommaren representerade Lisa magicJack i den amerikanska WPS-ligan och Äkte sedan hem till Australien dÀr hon höll igÄng med Newcastle Jets.

Newcastle Jets, ett talangfullt lag som inte nådde riktigt hela vägen fram.
– Vi hade ett ganska bra lag, men man saknade kanske den där vinnarmentaliteten, vilket var tufft för mig som är en stor vinnarskalle. Jag var där i tio veckor och vi missade precis finalspelet, vilket var en liten besvikelse, säger hon.
 
Man behöver inte sitta ner lång tid med De Vanna för att förstå vad det är för typ av person, både på och utanför planen. Målinriktad, självsäker och viljan att vinna är egenskaper som nästan lyser igenom den blå träningsdressen. Och gissa om hon är sugen på att den damallsvenska säsongen snart ska starta.
 
– Jag vill bara att serien ska dra igång nu så jag kan komma in i rutinerna, börja vinna matcher och bara njuta av min tid här. Vi har spelat lite matcher på försäsongen, men det är mycket roligare att spela de stora och mer känslofyllda matcherna och det ser jag verkligen fram emot.
 
Att det blev Linköping var mycket tack vare den jämnåriga landsmaninnan Kathryn Gill. Gill, som spelade i LFC i fjol, lade in flera goda vitsord och trodde att föreningens upplägg skulle passa Lisa perfekt.
 
– Vi har varit bästa vänner sedan vår första tid i landslaget egentligen. Hon känner mig väl och när jag sa att jag var sugen på att spela i Sverige så rekommenderade hon LFC direkt. Hon gillade Linköping och sa att man har en bra organisation och ett riktigt bra lag, även om alla spelare inte är superstjärnor.
 
-  Samtidigt är det en professionell förening där allt är välstrukturerat och det behöver jag, säger De Vanna.
 
Vad tror du om lagets chanser i år?
– Vi har ett riktigt bra lag på pappret, men ibland är det inte namnen på pappret som vinner matcherna.  Som sagt, vi har ett riktigt bra lag och det ska bli riktigt intressant att se om vi kan får ihop det.
 
Hon känner till den svenska fotbollen sedan tidigare. Förutom ett antal matcher mot det svenska landslaget, och flera hårda dueller med Charlotte Rohlin, så har De Vanna spelat i AIK. Det var fyra år sedan och hon noterades för klart godkända 15 mål på 19 matcher.
 
Målsättningen för året är solklar – det är bara guld som gäller!
– Det är klart att jag vill göra mål, det handlar om att vinna. Om jag gör mål eller assisterar till mål är inte lika viktigt för mig, utan jag är mer erfaren nu och vill bara vinna. Det är definitivt ett nytt kapitel i min fotbollskarriär, säger Lisa avslutningsvis.
 
 
 
 

Views: 103

2012-04-07 14:23

Skrivet av: Rasmus Hallgren