Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Emma Lundh 2012
Foto: Erik Åström

Emma - en jobbig spelare att möta

Det blev sju mĂ„l i Damallsvenskan förra sĂ€songen och nu har Emma Lundh fĂ„tt vittring. Efter en lĂ„ng och hĂ„rd försĂ€song Ă€r LFC:s nyförvĂ€rv bĂ€ttre trĂ€nad Ă€n nĂ„gonsin. – I Ă„r ska det inte kunna vara nĂ„gon som klagar pĂ„ min fysik, sĂ€ger hon.

Efter sex säsonger i Hammarby, AIK och nu senast Djurgården så blev det ingen fortsättning i stockholmsområdet för Emma Lundh. Istället valde den 22-åriga anfallsspelaren att skriva på för Linköping.
 
– Jag har aldrig känt att jag velat röra på mig och satsa fullt ut på fotbollen förrän förra året. Av de alternativ jag hade så var det Linköping som jag rätt så snabbt valde. Allt kändes bra med satsningen och föreningen, säger Lundh.
 
Vad är den största skillnaden jämfört med Djurgården?
– Här är en större organisation för damfotbollen där alla spelare är landslagsspelare i princip. Alla är heltidsproffs och det är nästan dubbelt så mycket träningar. En helt annan miljö att träna i helt enkelt.  
 
Omställningen har varit stor och det har varit en riktigt hård försäsong. Ledda av nye fystränaren Lasse Thörnholm har det blivit många tunga pass i gymmet mellan alla träningar ute på konstgräsplanen.
 
– Det har varit skittufft, men det visste jag på förhand. Det är lätt att säga att man vill satsa, men svårare att utföra. Jag har lagt ner mer tid och energi än någonsin för att bli bättre, säger hon.
 
Emma beskrevs som en ”offensiv spelare som är väldigt jobbig att möta” då hon presenterades i slutet av november. Om beskrivningen passar in? Ja, varför låter vi inte huvudpersonen själv få svara på det. 
 
– Alla säger så jäkla olika, men jag har kvicka fötter, är bra med boll och hyfsat snabb. Kanske inte lika snabb som LFC:s övriga nyförvärv, men jag är bra med boll, brukar jag säga.
 
Vad har du satt upp för mål med säsongen?
– Mitt första mål är att fullfölja en hel försäsong. Tidigare har jag haft ganska dålig fysik, men i år ska det inte kunna vara någon som klagar på den. Sedan ska jag ta en startplats, men det får ta den tid det tar. I U23 ska jag ha kvar min plats, men det är samma sak där - presterar jag i Linköping så kommer jag att vara där.
 
Att ta en startplats blir även det en utmaning. Förutom fjolårets bästa målskytt Linda Sällström finns även nyförvärven Lisa De Vanna och Manon Melis som forwardsalternativ. Men Emma räds inte konkurrensen.
 
– Klart det är oerhört tuff konkurrens, men jag ser det som så att presterar du så får du spela. Det kommer säkert ta ett tag att få ut max efter den tunga träningen, men jag får ha tålamod även om det kanske inte är min starkaste sida, avslutar hon.
 
 
 
 


Views: 155

2012-04-07 19:22

Skrivet av: Rasmus Hallgren