Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Matilda Agne 2012
Foto: Erik Åström

Matilda - kvick och passningssÀker

Efter fem sĂ€songer i Hammarby valde Matilda AgnĂ© att byta storstan mot östgötaslĂ€tten och skrev pĂ„ för Linköpings FC. MĂ„let Ă€r solklart att vara med och slĂ„ss om SM-guldet. – Det Ă€r en ny situation för mig att faktiskt fĂ„ vinna nĂ„gra matcher, sĂ€ger hon och skrattar.

Hon har varit Hammarby trogen sedan 2007 och då laget degraderades till Norrettan i höstas så tvekade inte 23-åriga Matilda Agné på ett miljöbyte. Att gå från ”Bajen” till Linköping har nästan varit som att byta koja mot slott.
 
– Det går inte att jämföra, det är på helt olika nivåer. Hammarby var väl det lag som hade sämst förutsättningar av alla och nu har jag kommit till laget som kanske har bästa förutsättningarna. Det är som natt och dag om man ska göra en jämförelse med organisationen och allt runtomkring laget, säger hon och fortsätter:
 
– För mig är varje träning skitkul. Det är en utmaning hela tiden och man måste verkligen vara fokuserad. Det är en jättestor skillnad jämfört med tidigare år. Jag tycker också att det har gått bra på matcherna.
 
Vad har du för uppfattning om staden Linköping?
– Vi har tränat ganska mycket så man har inte haft tid till så mycket annat. Men vill mest bara velat hem och vila. Jag tycker det är skönt att man kan cykla överallt och man tar sig snabbt mellan olika punkter. Linköping är en jättebra cykelstad!
 
Hon beskrivs som en kvick ytterback, även om fjolårssäsongen innebar att hon fick testa på spelet som centralsåväl som yttermittfältare. Men det är i backlinjen som hon vill ha sin ursprungsposition.
 
– Jag spelar mest ytterback och det är där jag vill spela. Jag är ganska snabb, passningsskicklig och duktig offensivt när man väl får gå med. Eftersom jag har spelat mittfältare så finns det offensiva spelet.  
 
Förra säsongen blev det bara en trepoängare i serien med Hammarby. Nu satsar Matilda på desto fler vinster i Linköpings FC och målsättningen för säsongen är given – det är bara toppstrid som gäller.
 
– Jag hoppas så klart att vi är med och slåss om SM-guldet mot hösten och det känns jätteroligt. Det är en ny situation för mig att faktiskt vinna några matcher. Det har man inte varit van vid tidigare, säger hon och skrattar.
 
– Det ser starkt ut på pappret och jag tycker att det även känns bra. Vi har bra variation med olika spelartyper, men sedan ska vi få det att fungera tillsammans och det känns som att det kommer göra det. Tyresö ser också bra ut och är favoriter, de blir tuffa att möta.
 
 
 
 


Views: 150

2012-04-08 08:14

Skrivet av: Rasmus Hallgren