Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Tilda Heimersson 2012
Foto: Erik Åström

Tilda - hoppas hitta formen snart

Ett √•r efter den tunga korsbandsskadan b√∂rjar Tilda Heimersson n√§rma sig en comeback. Den egna f√∂rs√§songstr√§ningen √§r p√•b√∂rjad och den 20-√•riga mittf√§ltaren ser fram emot att komma in i matchspelet igen ‚Äď √§ven om det f√•r ta tid.

Det var i träningsmatchen mot finska PK- 35 som olyckan var framme. ”Främre korsbandet är av” löd domen och flera månaders rehabilitering väntade. Men än det var inte slut på allt elände. När Tilda väl hade kommit ut på planen så kom nästa baksmäll.
 
– Jag halkade på planen i en riktningsförändring och då lossnade bitar av korsbandet. Först fick vi köra en titthål och två veckor senare var det en ny operation, säger hon och fortsätter:
 
– Med tanke på att det var en ny korsbandsskada så väntade vi åtta veckor innan jag gick på och började springa igen och det är en ganska lång tid.
 
Från att bara börja springa så är det ett långt steg till fotbollsplanen. Nu är hon tillbaka på fotbollsplanen igen och har börjat ta in bollen i träningen. Mestadels blir det träning på egen hand och nu börjar även fysiska biten och hennes egen försäsong ta vid.
 
– Jag har inte satt upp något datum att vara tillbaka. Skulle man inte hinna till ett visst mål finns det alltid andra saker att se fram emot. Man lär sig ganska mycket av att vara borta och har man varit borta ett år kan man vara borta tre månader till bara man blir skadefri, säger Heimersson.
 
Vad har varit svårast?
– Första skadan var självklart jättejobbig, men följdskadorna och de operationerna var ännu jobbigare. Efter en korsbandsoperation har man så ont och tänker att ”det här räcker” och så behövde man göra fler operationer. Det var också jobbigt att få gå tillbaka flera steg och göra om allt igen.
 
Att vara långtidsskadad har inte bara varit negativt. Hon har fått gott om tid att reflektera och titta på många matcher, även om hon hellre hade varit ute på planen.
 
– Jo, jag har kollat ganska mycket på fotboll, haha. Man lär sig faktiskt en hel del genom att sitta på sidan, men det är inget jag rekommenderar. Jag tror att de flesta som är med om en långtidsskada upplever att man blir bättre på att prata om fotboll och ser saker som man inte reflekterar över på planen. Det är bra med videoanalyser för att kunna se sig själv och den stora bilden.
 
Har du satt upp något mål med säsongen?
– Första målet är att bli skadefri och fotbollsmässigt vill jag kunna spela en höstsäsong utan avbrott. Det är egentligen ett ganska svårt mål när man har varit skadad så länge, men nu har jag vårsäsongen på mig att komma in i det och förhoppningsvis har jag hittat formen till höstsäsongen, avslutar Tilda Heimersson.

Views: 217

2012-04-11 17:45

Skrivet av: Rasmus Hallgren