Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Linda SÀllström 2012
Foto: Erik Åström

Linda SÀllström skadad i landskamp

LFC:s forward Linda SÀllström skadades i gÄrdagens segermatch för Finland mot Slovakien (2-0). Efter magnetröntgen i Helsingfors idag fredag konstaterades tyvÀrr att frÀmre korsbandet Àr helt av.

Linda kommer att opereras av Finlands landslagsläkare redan på tisdag i Helsingfors, och hon har därefter en längre tids rehabilitering framför sig innan det blir dags för spel igen. 
 
Naturligtvis ett mycket tråkigt besked för Linda och LFC men hon är trots allt vid gott mod.
 
- Det känns som att alla bra fotbollspelare förr eller senare råkar ut för en allvarlig skada, och det var väl min tur nu, säger Linda Sällström själv i en kommentar.
 
Linda har haft en mycket bra försäsong med flera starka insatser både i Linköpings FC, och i sitt landslag där hon bl.a vann skytteligan i Cyprus Cup i mars.
 
- Jag har känt mig i fantastiskt bra form hela försäsongen, och det har nästan varit en känsla av att det varit FÖR bra på alla sätt. Det är motgångar som formar vem man är-man måste ta sig igenom dem och komma ut starkare och bättre än någonsin. Och det tänker jag göra, fortsätter Linda.
 
- Ett rejält avbräck för oss, och en tuff motgång för Linda. Hon har haft en mycket bra utveckling och valdes ju helt nyss till Finlands bästa damspelare. Med hennes karaktär är jag säker på att hon tar sig tillbaka ännu bättre och ännu starkare, säger LFC:s manager Jörgen Petersson som varit i kontakt med Linda igår kväll och idag.

Lindas skada medför självklart ett stort avbräck både för Linköpings FC och för Finlands landslag, men framförallt är det givetvis än jobbigare för Linda själv.
 
Linda avslutar:
- Även om jag inte kan vara på plan på måndag mot Kristianstad, kommer jag att vara där i tanken och stötta laget maximalt! Och det känns bra att få operationen gjord direkt och att vi alla träffas nästa vecka för att starta rehaben.
 
Linda opereras alltså redan på tisdag och direkt efter det som kommer Linda, Jörgen samt Finlands och LFC:s medicinska team att sätta sig ned och planera upp rehabiliteringen. Hon är i goda händer.
 
- Vi kommer att stötta Linda till 100%. För LFC:s del betyder skadan givetvis dels att en väldigt duktig spelare försvinner för en längre tid framöver, men också att övriga spelare i truppen får ta ett extra kliv framåt och visa att vi som lag står fortsatt minst lika starka. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Views: 476

2012-04-06 16:00

Skrivet av: Webbredaktionen