Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
BÀlinges mÄlvakt petar bollen i ribban
Foto: Tobias Josefsson

LFC lÄnar mÄlvakt

BÄda LFC:s mÄlvakter deltog i sommar-OS för bara nÄgra dagar sedan. Det föranleder klubben att lÄna i Emelie Abrahamsson frÄn det lokala div.3-laget BK Tinnis till morgondagens trÀningsmatch mot DjurgÄrden.

- Kul för Emelie att få chansen, hon kommer att klara sig bra, säger LFC:s målvaktstränare Leif Eriksson, som även själv tränat Emelie vid ett antal tillfällen.
 
Emelie Abrahamsson är 19 år och har Madesjö IF som moderklubb. Hon vaktar alltså för närvarande målet för linköpingslaget BK Tinnis som leder division 3 i Östergötland. Hon har tidigare även spelat på division 2-nivå.
 
I Tinnis-laget spelar för övrigt flera gamla LFC-bekantingar som Maria Lindström och två av guldhjältarna från 2009, Ann Westermark och Maria "Sturefors" Karlsson. Den senare även EM-spelare 2005.
 
Både Sofia Lundgren och Karen Bardsley har nyligen tillbringat många veckor på läger och i OS-spel. De har knappt haft en ledig dag på hela sommaren och behöver pusta ut några dagar.
 
- Vi tror det är viktigare att de får ladda batterierna med nära och kära ett par dagar än att tvinga in någon av dem till denna match som kommer så tätt inpå. De har ju knappt hunnit hem. Tack också till Tinnis som hjälpt till och lånar ut Emelie till vår träningsmatch, avslutar Leffan.
 
 
 
 

 
 

2012-08-07 17:50

Skrivet av: Webbredaktionen