Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pĺ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Mocambique 2012 Anders Mäki Linda Sällström Cec
Foto: Rolf Gustavsson

LFC-kläder till Mocambique

Cecilia Andrén jobbar med fotboll för tjejer i Mocambique, världens fjärde fattigaste land. Här överlämnar LFC match- och träningskläder till projektet.

På bilden ses LFC:s klubbdirektör Anders Mäki och spelaren Linda Sällström överlämna materialet till Cecilia i samband med LFC:s bortamatch mot AIK i lördags.
 
-Oerhört uppskattat. Bra med olika färger så att tjejerna därnere kan spela match mot varandra också, säger initiativtagaren Cecilia Andrén Nyström som är både tränare och jämställdhetskämpe för damfotbollen och tjejerna i Mocambique.
 
Ett av hennes mål är att få igång seriespel i Mocambique och därmed stärka kvinnors ställning i samhället.
 
Tjejer i Mocambique lever under väldigt svåra förhållanden. När Cecilias mamma blev ambassadör i Mocambique följde hon med och tog med sig fotbollsintresset. Men projektet blev så mycket större än så, det handlar förutom utbildning i fotboll om mänskiga rättigheter och att bygga tjejers självförtroende.
 
Cecilia har fått hjälp med tränarutbildning av bland annat Hollands fotbollsförbund, men i övrigt bygger projektet på privata donationer och sponsorer. Läs mer nedan om Cecilias lovvärda projekt och på hennes blogg finns även information om hur just du kan stötta projektet.
 
LFC:s bidrag till projektet är två kompletta matchställ samt en del träningskläder från tidigare säsonger. 
  
- Vi har ju bytt till en mörkare blå hemmatröja i år så det är alldeles perfekt att de förra lite ljusare stället kommer till den bästa användning man kan tänka sig, säger klubbdirektören Anders Mäki.
 
Läs mer om Cecilias projekt i Mocambique:
» Futebol dá forca (Cecilias blogg om projektet)
» "Cecilia får tjejer att spela fotboll i Mocambique (artikel i DN 120808)
 

 

 


2012-10-29 14:00

Skrivet av: Webbredaktionen