Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Linda SÀllström 2012
Foto: Erik Åström

SÀllström klar för 2013

Hypersnabbe forwarden Linda SÀllström har förlÀngt sitt kontrakt med LFC. Linda, som fick förra sÀsongen spoilerad pga skada, Àr nu Äter i full trÀning och satsar mot 2013.

- Jag ser verkligen fram emot 2013 och är rejält spelsugen efter min skada och det ska bli enormt kul att få spela på den nya arenan i Linköping, säger Linda i en kommentar.
 
Linda Sällström, 24 år, går därmed in på sin fjärde säsong med LFC. Det blev ju inga matcher 2012 på grund av en korsbandskada veckan innan seriepremiären när hon spelade landskamp med Finland, men dessförinnan gjorde Linda inte mindre än 18 mål på 44 matcher i LFC under 2010 och 2011.
 
- Jag är fascinerad över hur positiv och målinriktad Linda har varit under hela den här säsongen under sin rehabilitering. Redan direkt efter skadan kändes det som om kom över besvikelsen direkt och fokuserade på att komma tillbaka. Den inställningen gör att vi är övertygade om att hon kommer att bli ännu bättre än hon var tidigare och det bådar ju gott både för LFC och det finska landslaget som ska spela EM i Sverige till sommaren, säger klubbdirektören Anders Mäki.
 
På 54 landskamper för Finland har Linda gjort 25 mål. I Damallsvenskan representerade hon Djurgården 2008 och 2009 och tillsammans med LFC-åren har det blivit 34 mål på 87 matcher under fyra år. Notabelt är att hon bara missat en enda match i Damallsvenskan på dessa fyra år innan knäskadan i våras.
 
Lindas moderklubb är KopSe, Korson Palloseura från Vanda norr om Helsingfors. Därifån gick hon till TiPS, Tikkurilan Palloseura i högsta serien i Finland, en närliggande klubb i Vanda. Och 2008, som 19-åring, blev det flytt utomlands till Sverige och Djurgården.
 
I och med Lindas påskrift har LFC inte mindre än sju (!) EM-aktuella spelare klara för spel 2013. Alla nordbor, fyra svenska, två danska och så Linda som representerar Finland. Intressant är att alla dessa tre lag spelar i samma grupp i EM till sommaren. Dessa sju spelare kompletteras för närvarande av tre EM-guldvinnare med F19 i somras vilket innebär att LFC för närvarande har 10 spelare helt klara för spel 2013.
 
Idel ädel landslagsadel så här långt alltså!
 
 
 

 

 
 

2012-12-06 10:40

Skrivet av: Webbredaktionen