Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Emma Lennartsson och Renee Slegers
Foto: Fotomontage

Två nya klara för LFC

Två nya spelare har skrivit på för LFC. Det är Norrköpingstjejen Emma Lennartsson och holländska landslagsspelaren Renee Slegers som bestämt sig för att bli LFC:are till den kommande säsongen.

Emma Lennartsson, 21 år, är östgötska med Norsholm som moderklubb. Hon har även spelat i Kimstad GoIF och Saltängens BK, men de senaste fem säsongerna med IFK Norrköping.
 
- Det känns väldigt roligt att ha skrivit på för LFC. Det ska bli inspirerande med en ny utmaning och att byta miljö ser jag som något positivt. I den omgivningen och med de förutsättningar som finns i LFC hoppas jag kunna fortsätta utvecklas som fotbollspelare, säger Emma Lennartsson.
 
Emma är en snabb och offensiv ytterspelare. Hon har spelat över 100 matcher för IFK Norrköping och den senaste säsongen blev det tre gjorda mål i Söderettan med IFK.
 
- Härligt med ännu en östgötska i laget, det känns viktigt för vårt lag. Sedan är konkurrensen tuff så det gäller att ligga i, det är ju alltid ett steg att ta när man går upp en division. Men vi bedömer att Emma har förutsättningarna att ta chansen, säger Anders Mäki i LFC. 
 
Emma provspelade redan ifjol i LFC och var med i det lag som vann finalen i Växjö Cup mot Tyresö på försäsongen.
 
Det andra nyförvärvet har erfarenhet från landslagsspel. Det är Renée Slegers, 24 årig holländska som närmast kommer från Djurgården där hon spelat i två säsonger.
 
-Efter ett tufft år med Djurgården känner jag att jag vill göra ett bra intryck i Sverige och där tycker jag att LFC ger mig de professionella förutsättningar som behövs. Det ska bli mycket inspirerande att spela för en stor klubb som LFC och jag hoppas kunna bidraga till ett framgångsrikt år för klubben, säger Renée i en kommentar.
 
Slegers har spelat 25 landskamper för Holland och gjort fem mål. Hon satsar givetvis på att spela EM i Sverige till sommaren.
 
- Vi hoppas på tredje gången gillt för Renée i Sverige. Första året drabbades hon av en skada på höstkanten och ifjol åkte hennes lag ur serien. Men det är en duktig och erfaren spelare som vi får till Linköping, säger klubbdirektören Anders Mäki.
 
Renée Slegers spelade hemma i Holland med SSE Someren ända till 18 års ålder då hon fick möjlighet att komma till England och spela och träna med Arsenal i deras fotbollsakademi. Efter ett år där återgick hon till hemlandet för fyra säsonger med Willem II och därefter blev det alltså Sverige och Djurgården, där hon spelat 32 matcher på två säsonger och svarat för fyra mål.
 
Vi hälsar båda spelarna välkomna till Linköping och LFC!
 

 
 


2013-01-04 14:20

Skrivet av: Webbredaktionen