Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
LFC träning försäsong 2013
Foto: Gustaf Pettersson

Försäsong har startat för LFC

Försäsongsträningen har börjat för Linköpings FC. Hemsidan passade på att ta ett snack med huvudtränaren Martin Sjögren.

För drygt en vecka sedan började Linköpings FC sin resa mot premiären i Damallsvenskan. Under ledning av den nykomponerade tränarduon Martin Sjögren och Anders Jacobsson startade försäsongen inomhus i Rydshallen. Under den närmaste tiden är det mycket träning som står på schemat för det ”nya” LFC.

– Det är mycket träning givetvis. Nu är det fokus på fysisk träning i ett par månader framåt, men vi har gjort en liten ändring från förra året. Då jobbade man mycket med löpträning utan boll medan jag tycker om att blanda in fotbollen så mycket som möjligt i fyspassen, säger nye huvudtränaren Martin Sjögren.

Träningen startade som sagt i förra veckan. Detta innebar en tuff uppstart för spelarna efter en längre tids vila från fotbollen. En uppstart där den tuffa träningen har märkts på spelarna.

– Det är givetvis trötta men det är en ambitiös grupp som vi har. De sköter träningen på ett väldigt bra sätt och de nya spelarna jobbar stenhårt och är engagerade i det vi gör. De spelare som har varit här tidigare har redan en väldigt bra fysisk och det är något som LFC har prioriterat tidigare.

Uppstarten i förra veckan var också första gången som samtliga nyförvärv var på plats i Linköping. Till skillnad från förra året har LFC valt att satsa yngre och på spelare med stor utvecklingspotential.

– Vi ska skapa en ambitiös grupp och vi har väldigt bra förutsättningar att göra det. Spelarna som kommer in är mer eller mindre handplockade på grund av deras ambitionsnivå och sin karaktär.

Linköpings första träningsmatch för säsongen är planerad till den 3:e februari, med norska Arna-Björnar som motståndare. Sedan väntar två inomhusturneringar, en i Växjö samt en inbjudningsturnering i Finland.

Hemsidan bad Martin att nämna ett par korta omdömen om samtliga nytillskott till Linköpings FC, vilka du kan läsa här nedan.

Lina Ringshamre
– Hon är en av de som var med i F19-landslaget som tog EM-guld i somras. Hon är en ambitiös målvakt, som har spelat i division 1 med Sundsvall och som kände att hon var tvungen att byta miljö för att ta ett steg till i sin utveckling.

Magdalena Ericsson

– Hon är en av de få vänsterfotade ytterbackarna som finns i Sverige. Även hon var med i F19 som tog guld i somras. Hon är en lovande spelare som är tuff, har en bra attityd och en bra vänsterfot. Vi ska jobba med hennes offensiva spel och hon har goda möjligheter att bli en A-landslagsspelare framöver.

Stina Blackstenius
– Det är en av de största talangerna i Sverige. Hon är helt oskolad och kommer ifrån lägre divisioner där de inte skolar spelarna på samma sätt. Men hon har de bästa förutsättningarna, även fysiskt, att bli riktigt bra. Hon är en superspännande djupledsforward som öser in mål i sitt landslag. Hon kommer att spela i Allsvenskan, sen får vi se om det blir från start eller som inhoppare.

Emma Lennartsson
– Jag hade inte sett henne innan hon var i träning förra veckan. Hon har gjort jättebra ifrån sig hittills och hon har en väldigt bra fysisk, vilket oftast är det största steget när spelare kommer från lägre divisioner. Det gör att hon kan vara med och konkurrera på ett helt annat sätt från början. Hon har varit en positiv överraskning.

Renée Slegers
– Det är en etablerad spelare trots hennes ringa ålder. Hon har spelat länge i Hollands landslag och passar in i det sättet som vi vill spela. Hon är löpstark, teknisk, passningssäker och målfarlig.

2013-01-17 13:29

Skrivet av: Gustaf Pettersson