Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
UpptaktstrÀffen 2013
Foto: Gustaf Pettersson

LFC tippas sluta i mellanskiktet av tabellen

Den Ärliga upptaktstrÀffen för Damallsvenskan gick av stapeln pÄ tisdagen. Den samlade expertisen tippade LFC pÄ en plats i det övre mellanskiktet av Damallsvenskan 2013.

På den välbesökta upptaktsträffen lyftes Tyresö fram som den stora kandidaten till SM-guldet. Närmare 70 % av deltagarna på upptaktsträffen tippade Tyresö som segrare i slutet av oktober, endast hotade av Ldb FC Malmö.

Till skillnad från fjolårssäsongen är LFC inte en utav förhandsfavoriterna i Damallsvenskan. Om man får tro tipsen kommer LFC att hamna i det övre mittskiktet, mycket beroende på lagets starka defensiv.

Som sig bör fick också samtliga tränare svara på frågan om vilka som blir guldmedaljörer i slutet av oktober. Även bland tränarna var Tyresö de stora favoriterna och fick guldtipset från sju av tolv tränare.

Hört från upptaktsträffen:

– Vi vill utmana internationellt och för det krävs det att vi slår oss in på hemmaplan, Tony Gustavsson, tränare Tyresö FF.

– Det ska bli intressant att se hur vi står oss, Helena Nilsson, spelare i nykomlingen Mallbacken.

– Vi står med tre nyförvärv som håller väldigt bra klass, Torbjörn Nilsson, tränare Kopparberg/Göteborgs FC.

– Hon kommer göra sin bästa säsong i år, Elisabet Gunnarsdottir, tränare i Kristianstad om sitt nyförvärv Josefine Öqvist.

– Jag är jätteglad, Charlotte är en viktig spelare för oss, Martin Sjögren om Charlotte Rohlins comeback efter korsbandsskadan.

2013-04-09 14:40

Skrivet av: Gustaf Pettersson