Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Bild Wildcats 2012
Foto: Ulf Ingvarsson

Premiär för LFC F19

I morgon onsdag blir det premiär för LFC:s F19-lag då man tar emot Eskilstuna kl.19.00 på konstgräset vid Ljungstedtska skolan. Fyra spelare från LFC:s A-trupp är med i truppen.

LFC F19 drar igång säsongen med seriepremiär i morgon onsdag kl.19.00 på Ljunkan. Ekslistuna United står för motståndet och huvudtränaren Torben Nielsen matchar fyra spelare från LFC:s A-trupp, fyra ytterligare F19-spelare i LFC och därtill inlånade spelare från bl a Smedby AIS och BK Tinnis.
 
Lina Ringshamre vaktar målet, Jennie Nordin, Emma Lennartsson och Stina Blackstenius från A-truppen är med i startelvan. De spelare som inte har full matchning i Damallsvenskan kommer som regel givetvis att spela med F19 om de är friska och krya.
 
- Vi ligger mycket närmare A-laget på alla sätt med F19, vilket känns mycket bra, säger klubbdirektören Anders Mäki och fortsätter:
 
- Det här ger unga talanger från regionen chansen att inte bara visa upp sig i högre sammanhang utan också få komma nära LFC:s A-lag och se och lära hur de Damallsvenska spelarna uppträder.
 
Till F19-satsningen har LFC till skillnad från tidigare F17 även fyra egna spelare registrerade i föreningen. Det är Mathilda Holmberg, Cajsa Conradsson, Mathilda Persson och Julia Andersson, samtliga spelande ifjol i Linköping Kentys Söderettalag, även om det bara var de två förstnämnda som var mer eller mindre ordinarie. Du kan läsa mer om dessa här på hemsidan under F19-spelare.
 
Torben Nielsen, ifjol tränande Kenty i Söderettan och dessuförinnan mångårig tränare för Kentys talangfulla 95:or, har god hjälp i organisationen runt laget. Med som assisterande finns nämligen två gamla LFC-spelare, Maria Lindström och Maria Aronsson och dessutom är Tilda Heimersson med som assisterande under sin rehabiliteringsperiod.
 
Mer information om F19-projektet hittar Du på lagets egen avdelning under menyn "Om LFC", via bannern till vänster på startsidan eller via denna länk:
  
> Läs mer om LFC F19
 
 
 
 
 

2013-04-23 18:17

Skrivet av: Webbredaktionen