Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Linköping Arena
Foto: Botrygg Bygg

Information till media och publik!

PĂ„ söndag kliver LFC in pĂ„ den nya arenan i Linköping dĂ„ invigningsmatchen mot KIF Örebro spelas. Mediarepresentanter och publik fĂ„r hĂ€r litet information inför matchen.

På söndag är det en stor dag för Linköpings FC då laget kliver in för match på den nya arenan i Linköping. 
 
Det är en stor händelse för klubben och helt fantastiskt att vi under klubbens tionde verksamhetsår för förmånen att göra entré på en helt ny, modern fotbollsarena där LFC är hemmalag.
 

Pernille Harder och Mariann Gajhede kollar in publikplatserna
 
 
Till invigningen på söndag, där Linköpings Kommun och LFC via sina samarbetspartners, bjuder på fri entré, väntas en hel del publik och mediarepresentanter.
 
Då allt är nytt för oss alla ber vi om överseende med att allt inte är intrimmat ännu. Beakta därför följande.
 
Mediarepresentanter
Samtliga mediarepresentanter måste ackreditera sig till ackred@linkopingfc.com och detta gäller oavsett om Ni är ackrediterade hos kommunen eller inte. Detta är för att det är LFC som skall fördela de olika pressplatserna som finns på arenan och vi behöver veta hur många som kommer. Ackreditering skall ske senast fredag 3 maj kl.13.00.
 
Det är fortfarande oklart vilka parkeringsplatser som vi kan disponera på söndag och därför ber vi media använda den stora grusparkeringen Papegojan som finns på andra sidan arenavägen bakom den västra läktaren. Denna gång får även mediarepresentanterna chansen till några meters motion.
 
Publiken
Invigningsprogrammet startar 15.15 på söndag med en föreningsparad där alla fotbollsföreningar i Linköping är inbjudna att deltaga. Dessa erhåller en fin flagga, fana, med sitt klubbmärke på som föreningen får behålla efteråt. Markoolio underhåller och det blir förstås invigningstal. Kl. 16.00 är det dags för match och avsparken kommer att ske 16.10 mellan LFC och KIF Örebro.
 
Publiken kan lämpligen ta Östgötatrafikens bussar som trafikerar Trädgårdstorget, via Resecentrum till Arenan kostnadsfritt från kl.14.15 och med tio minuters mellanrum. Om Du åker bil så parkerar Du på Papegojan, den stora grusparkeringen bakom västra läktaren (mot Cloetta Center).
 
Passa på att promenera längs arenans kortsida mot Norrköpingsvägen, där finns en del utställningar av olika företag, bland annat LFC-spelarnas nya Renault-bilar. Entré äger rum genom något av arenans fyra hörn.  

Det är fri entré till matchen och fri sittning, men LFC:s säsongskortsinnehavare och inbjudna VIP-gäster har tilldelade platser på den östra sittplatsläktaren (den som vetter mot nya Brandstationen). Om Du sätter Dig på sektion B eller C ber vi Dig därför att respektera om det kommer någon med reserverad sittplats till dessa platser.
 
Inne på arenan finns försäljning av varmkorv och kaffe samt kioskvaror, där Du behöver ha med Dig kontanter för att kunna handla, vi har inga möjligheter att ta kort och det finns heller ingen bankomat på arenan. Det finns sex stycken kiosker och vi hoppas kunna få igång alla dessa tills på söndag, men även här ber vi om överseende med att det är första gången dessa startas upp så det kan uppstå barnsjukdomar.
 

Stora VIP-utrymmet är väl tilltaget för större sällskap. Dock fullbokat på söndag.
 
 
Linköping Arena har fina VIP-utrymmen i bästa Cloetta Center-klass. Om inte bättre, det stora VIP-rummet tar 120 personer och därtill finns tre loger som rymmer 25-40 personer beroende på möblering. Till invigningsmatchen är det kommunen som förfogar över det stora utrymmet och olika matchvärdar har hyrt logeutrymmena. I de VIP-kort som LFC har sålt styckvis till företag under säsongen ingår kaffe i pausen, men just till denna match kan det bli trångt i mingelutrymmet.
 
 
 
 

 
 
 

 

2013-05-01 20:06

Skrivet av: Webbredaktionen