Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Brianna Davey 2013
Foto: Scott Barbour/Getty Images AsiaPac

LandslagsmÄlvakt stÀrker upp LFC

Brianna Davey, bara 18 Är men redan Australiens bÀste mÄlvakt, har skrivit pÄ ett kontrakt hösten ut med LFC. Hon tÀcker dÀrmed upp efter Sofia Lundgrens skadebekymmer. FOTO: Getty Images

Transferfönstret i svensk fotboll stänger söndag 11 augusti kl.24.00 och LFC lyckades få alla papper klara med Brianna Davey från Australien i tid efter förra veckans besked om Sofia Lundgrens olyckliga skada.
 
- Det känns kanon att få klart med en så bra målvakt på så kort tid eftersom osäkerheten runt Sofia är ganska stor just nu, säger Anders Mäki i LFC och hyllar tränaren Martin Sjögren. 
 
- Fantastiskt bra jobbat att med sina kontakter på så kort tid hinna få fram flera olika lösningar och dessutom klart med Brianna innan transferfönstret stänger. Även Petra Larsson har varit till stor hjälp, hon spelade ju med Brianna i vintras och vi tittar nu på att få till ett mer utvecklat samarbete med just Melbourne Victory. Säsongerna kompletterar ju varandra i Sverige och Australien så det finns öppningar att för ett samarbete, vilket säkert skulle vara attraktivt både för svenska och australiensiska spelare, säger Anders.
 
Brianna Davey är bara 18 år men 175 cm lång och redan förstemålvakt i det australiensiska landslaget. Hon räddade så sent som i juni två straffar i ett straffavgörande för Australien för att ta hem Centenary Cup i finalen mot Nya Zeeland.
 
- Det är nog världens mest talangfulla målvakt, det är ingen annan som i den åldern slagit sig in som ordinarie i ett av världens åtta bästa landslag, säger Martin Sjögren.
 
LFC:s säsong tar slut 20 oktober och efter det återvänder Brianna till Australien igen för spel i den inhemska ligan "downunder".
 
Brianna var också den australiensiska ligans bäste målvakt ifjol och spelade tillsammans med LFC:s Petra Larsson i Melbourne Victory som vann hela mästerskapet tidigt i våras. 
 
- Vi ska inte glömma vår egen Lina Ringshamre som vi tror väldigt mycket på och det är ett perfekt läge för två unga duktiga målvakter att sporra varandra. Och vi kunde ju inte bara ha en målvakt hela hösten eftersom det är så pass osäkert med Sofia, avslutar Anders Mäki.
 
- Vi hälsar Brianna hjärtligt välkommen till Linköping och Sverige, avslutar han.
 
Det kommer att ta ett antal dagar innan alla papper är helt klara så att Brianna finns tillgänglig för spel.
 
Se nedan en intervju med Brianna efter hennes räddningar i straffavgörandet mot Nya Zeeland i juni i år.
 
Bilden ovan till höger är lånad av Getty Images.

 
 

   Brianna Davey efter straffavgörandet för Australien mot Nya Zeeland i Centenary Cup.
 
 
 
 
 
 
Views:

 

2013-08-09 13:21

Skrivet av: Webbredaktionen