Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
LFC-KIF 130505
Foto: Ted Malm

Fyra spelare lämnar Linköpings FC

Vi kan idag berätta att fyra spelare lämnar Linköpings Fotboll Club. Spelarna det handlar om är mittfältaren Eunice Beckman, forwarden Pauline Hammarlund, målvakten Sofia Lundgren samt trotjänaren Petra Larsson.

Eunice Beckman anslöt till Linköpings FC efter EM-uppehållet och stod för en bra inledning i LFC-tröjan. Med tiden mattades dock Eunices framfart vilket har lett fram till beslutet att inte förlänga Beckmans kontrakt.

‚Äď Med Eunice fick vi inte den utveckling som vi hade hoppats och det blev bara en kort sejour f√∂r henne i LFC, s√§ger Martin Sj√∂gren.

Pauline Hammarlund anslöt till Linköpings FC i samband med att Linda Sällström skadade korsbandet i våras. Efter en vårsäsong med mycket minskade speltiden under hösten och nu är parterna överens om att gå skilda vägar.

‚Äď Med Stina Blackstenius utveckling och Linda S√§llstr√∂ms √•terkomst efter skada blir det en tuff situation f√∂r Pauline till n√§sta s√§song. Vi vill inte st√• i v√§gen f√∂r hennes utveckling och har d√§rf√∂r tagit beslutet att inte f√∂rl√§nga avtalet.

Efter sju säsonger i LFC-tröjan står det idag klart att trotjänaren Petra Larssons fotbollskarriär inte fortsätter i Linköpings FC. Anledningen är den föryngringsprocess som LFC satsar vidare på.

‚Äď Vi vill f√∂ryngra laget och Petra har under √•rets s√§song varit en backupspelare f√∂r oss. Petra har gjort otroligt mycket f√∂r Link√∂pings FC sedan hon kom till klubben 2007 och vi √§r v√§ldigt tacksamma f√∂r hennes insatser under dessa √•r.

√Ąven Sofia Lundgren l√§mnar Link√∂pings FC. Efter att ha missat h√∂sts√§songen p√• grund av en allvarlig skada v√§ljer LFC att inte erbjuda Sofia ett nytt kontrakt till n√§sta s√§song.

‚Äď N√§r Sofia √§r frisk √§r hon i mina √∂gon Sveriges b√§sta m√•lvakt. Men hon dras med en allvarlig skada vilket g√∂r hennes fotbollsframtid f√∂r os√§ker f√∂r att vi ska kunna erbjuda henne ett kontrakt.

2013-11-07 12:52

Skrivet av: Gustaf Pettersson