Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
LFC - Vittsjö 2013
Foto: Ted Malm

Bra säsong gav plus i kassan

Linköpings Fotboll Club hade årsmöte på måndagskvällen. Det var ett lugnt möte där ett 50-tal medlemmar fick information om det gångna året och klubbens planer för denna säsong.

Ekonomiskt blev det ett plusresultat på 64 000 kr.

-Vi fick dra i handbromsen inför 2013 och fick erfara minskade intäkter med 750 000 kr. Tack vare två engångsposter i klubbens engagemang under Fotbolls-EM och spelarförsäljning under sommaren så klarade vi ekonomin på ett bra sätt, säger klubbdirektören Anders Mäki.

-Vi har ett riktigt bra lag på gång och självklart hoppas vi på ett bättre publik- och sponsorengagemang i Linköping nu när laget verkligen visar framfötterna, men det är våghalsigt att budgetera för högt, säger han.

LFC satsade på en rejäl föryngring av laget till 2013 jämfört med året dessförinnan. Detta slog mycket väl ut och sportsligt gjorde LFC den bästa säsongen sedan guldåret 2009. I sluttabellen var man endast två poäng efter hårdsatsande Tyresö FF.

-Jag tror inte riktigt folk förstår vilken prestation tränarna och spelarna gjorde på det sportsliga planet. Ekonomiskt pratar vi om en bara hälften så stor verksamhet som ändå bara gav två poängs skillnad i slutändan, fortsätter Mäki.

Föreningen visar för 2013 upp ett plusresultat på 64 000 kr på en omsättning om 9,4 MSEK. Detta att jämföra med 10,1 MSEK året innan. Det egna kapitalet är nu drygt 100 000 kr.

Klubbens ambition är att fortsätta på den inslagna vägen med att utveckla unga duktiga spelare och att låta ekonomin gå hand i hand med satsningarna. Man startar också upp ett utvecklingslag F19 fullt ut med egna spelare. Det ekonomiska avståndet till toppklubbarna är fortfarande stort men man hoppas kunna göra mer av mindre.

-Vi vill alltid bli bättre än föregående år. Det långsiktiga målet är självklart SM-guld och plats i Champions League, vi har ju erfarenhet av båda. Men det kommer att krävas ett hårt arbete i föreningen, avslutar Mäki.

I styrelsen fortsätter Christer Mård som ordförande och även omval på Maria Lindström och Malin Bodén som ledamöter samt Malin Hedström som suppleant. Det blev nyval på Jonas Eriksson som ledamot och Mona Porsmarker som suppleant. Mariethe Larsson har ett år kvar på sin mandattid.

Linköpings FC har därmed fem av sju representanter i styrelsen som är kvinnor.

2014-02-24 20:37

Skrivet av: Webbredaktionen