Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Lotta R vs Kina 2009
Foto: Fredrik Hasselgren

MÄnga spelare pÄ landslagsuppdrag!

Fem LFC-spelare kom med i de tvÄ svenska landslagstrupper som presenterades i onsdags. Fridolina Rolfö, Charlotte Rohlin och Jessica Samuelsson Àr med i A-landslaget som spelar Algarve Cup 3-11 mars. Tove Almqvist och Stina Blackstenius fÄr Äka med U19-landslaget till La Manga, Spanien, för tre landskamper 5-9 mars.

Jessica Samuelsson får chansen i landslaget igen efter skadebekymmer under förra säsongen.

-Jättekul att vara tillbaka. Nu gäller det att visa att man vill med till VM. Det har känts bra på träningarna och jag har fått spela ett par träningsmatcher, säger Jessica.

Fridolina Rolfö var med i truppen mot Norge för en dryg månad sedan men tvingades vila på grund av en överansträngning i knät. Nu får hon chansen igen i anfallet.

Charlotte Rohlin gjorde sin första Algarve Cup 2007.

Sverige möter tuffast möjliga motstånd i vägen mot VM i Kanada i juni: Tyskland (4/3), Brasilien

Sveriges U19-landslag möter Tyskland (5/3), England (7/3) och USA (9/3). I april väntar viktigt EM-kval i Serbien där man möter Österrike (4/4), Serbien (6/4) och Italien (9/4).

-Tove och Stina är två moderna spelare, de gör allt i hög fart och tillför bra speed i laget, berömmer förbundskapten Calle Barling.

Claduia Neto (Portugal), Pernille Harder och Janni Arnth (Danmark) samt Kristine Minde (Norge) spelar också Algarve Cup.

2015-02-19 14:52

Skrivet av: Webbredaktionen