Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Maria Lindström 2009
Foto: BildbyrÄn

Maria Lindström blir ny klubbdirektör

Maria Lindström heter LFC:s nye klubbdirektör frÄn 1 maj. Hon ersÀtter Anders MÀki som sedan en tid tillbaka arbetat parallellt som klubbdirektör i bÄde LFC och LHC.

Maria Lindström tilltrÀder som ny klubbdirektör i Linköpings Fotboll Club den 1 maj. Hon kommer under övergÄngsperiod att verka tillsammans med Anders MÀki som lÀmnar posten i LFC under Äret dÄ han sedan 1 december 2014 arbetat parallellt som klubbdirektör i hockeyklubben LHC.

- Jag ser verkligen fram emot att jobba i LFC:s organisation och vill stÀrka LFC:s varumÀrke ytterligare i regionen och fortsÀtta klubbens ambition sÄvÀl sportsligt som organisatoriskt att vara en toppklubb i Europa, sÀger Maria Lindström i en kommentar.

- Det kÀnns mycket bra för LFC att fÄ in Maria med sin bakgrund bÄde frÄn fotbollen och nÀringslivet för att leda LFC in i framtiden, sÀger LFC:s ordförande Christer MÄrd.

Maria Lindström, som inom kort gifter sig och dÄ byter namn till Maria Hagström, Àr 35 Är och utbildad inom Systemvetenskap vid Linköpings universitet. Hon har de senaste Ätta Ären arbetat som IT-konsult pÄ Fujitsu i Linköping. Maria har stor erfarenhet av att driva och genomföra projekt.

Maria brinner för fotbollen och har erfarenhet frÄn elitspel med LFC mellan 2004 och 2007 och har dÀrefter verkat i olika roller i föreningen, som ledare i bÄde A-laget och F17/19-laget dÀr hon medverkade i att starta upp verksamheten. Hon har dessutom varit ledamot i styrelsen för LFC de fyra senaste Ären och Àr för nÀrvarande vice ordförande, en utnÀmning hon nu lÀmnar nÀr hon gÄr in som tjÀnsteman i föreningen.

Erfarenheterna frÄn nÀringslivet i samspel med sin erfarenhet frÄn elitfotbollen kommer vÀl till pass i den nya utmaningen att leda Linköpings Fotboll Club.

Maria tilltrÀder pÄ deltid frÄn 1 maj och kommer successivt att under tvÄ mÄnader verka parallellt med sin nuvarande tjÀnst för att gÄ upp pÄ heltid 1 juli. Hon kommer under Äret att samverka med Anders MÀki för en sÄ smidig övergÄng som möjligt till den nya tjÀnsten.

- Jag kÀnner Maria vÀl efter hennes Är frÄn spelare till vice ordförande och jag kommer att hjÀlpa till sÄ gott jag kan med mina erfarenheter frÄn elva sÀsonger med LFC för att göra hennes start sÄ bra som möjligt. Med tiden fÄr hon sedan sÀtta sin egen prÀgel pÄ LFC vilket hon kommer att göra pÄ ett alldeles utmÀrkt sÀtt, sÀger avgÄende klubbdirektören Anders MÀki.

2015-04-14 14:58

Skrivet av: Webbredaktionen