Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


 

 
 
 
 
Jonna Kristine OS - kval
Foto:

Inför kommande OS-kval

Om bara en vecka Àr det dags för premiÀrmatchen i OS-kvalet i Rotterdam. LFC kan stolt presentera att vi har representanter för tre av de fyra lÀnderna som deltar i kvalet. Jonna Andersson, Magdalena Eriksson, Stina Blackstenius, Fridolina Rolfö och Jessica Samuelsson stÀlls mot Kristine Mindes Norge i premiÀrmatchen och vi tÀnkte ta en pratstund med Kristine och Jonna, dÀr de fÄr berÀtta om sitt respektive lands möjligheter för OS-avancemang.


Jonna, du Àr rÀtt ny i A-landslagssammanhang och kastas direkt in i hetluften. Först och frÀmst, berÀtta hur det kÀndes att fÄ kallelsen.

Det var oerhört roligt att fÄ kallelsen till OS-kvalet. Jag har ju bara varit med pÄ ett lÀger tidigare och hade vÀl inte tÀnkt jÀttemycket pÄ denna uttagning, men nÀr vÀl kallelsen kom sÄ var det stort! JÀttekul att fÄ chansen igen, och denna gÄng i tÀvlingssammanhang.

Vad tror du dÄ om Sveriges chanser i kvalet? Kan du nÄgot om Norges landslag?

Jag tror att det blir tre tuffa matcher, men att vi absolut har bra chanser att ta OS-platsen. Det gÀller att vi Àr oerhört noggranna och utnyttjar det vi Àr bra pÄ, bÄde individuellt och som lag. FÄr vi allt att gÄ ihop sÄ har vi en vÀldigt bra chans att vinna kvalet.

Jag har ju mött Norge i rÀtt mÄnga landskamper, dock i flicklandslag och U23, men dÀrifrÄn vet jag att Norge generellt Àr vÀldigt tuffa och svÄra motstÄndare. De Àr löpstarka och tuffa i alla dueller. SÄ det Àr bara att rÀkna med en tuff match i premiÀren mot Norge!

Kristine, du fÄr rÀknas som rutinerad i A-landslags-sammanhang med dina 57 landskamper. Du har spelat VM 2011, EM 2013 och VM 2015. Men Ànnu inget OS, vad skulle det betyda för dig att Norge kvalificerar sig till OS?

Det skulle betyda en hel del. Sedan jag var liten tjej har jag sagt att ett av mina huvudmÄl med fotbollen var att fÄ spela för Norge i OS 2016 i Rio de Janeiro. Det Àr ett lÄngsiktigt mÄlet, som jag har skrivit ned pÄ papper. Ett mÄl som nu Àr precis runt hörnet. Det Àr det mÄlet jag har svarat till journalister nÀr dom frÄgade mig, som ung tjej, vad mitt huvudmÄl var. Det Àr ett mÄl jag inuti mig verkligen, verkligen, vill uppfylla. OS Àr nÄgot av det största man kan uppleva inom idrott. SjÀlvklart betyder det mycket bÄde för mig och Norge att vi kvalificerar oss.

Sedan stÀller vi en liknande frÄga till dig, vad tror om Norges chanser i kvalet? Hur ser du pÄ Sverige som premiÀr-motstÄndare?

Norges chans tror jag Àr lika stor som för de andra lÀnder. Det kan gÄ hur som helst. Det Àr fyra vÀldigt bra lag som ska tÀvla om en OS plats. Jag har en god kÀnsla och stor tro pÄ vÄrt landslag, men det kommer att bli jÀttetufft!

Personligen tycker jag att det Ă€r bra att vi möter Sverige i första matchen. De matcherna har alltid det lilla extra och det ska bli skönt att spela den matchen med en gĂ„ng. Det blir ocksĂ„ lite speciellt att spela mot sĂ„ mĂ„nga av mina lagkompisar. Jag tror kanske inte att jag kommer tĂ€nka sĂ„ mycket pĂ„ det under matchen eller under OS-kvalet. Men nĂ€r vi kommer hem och Ă€r tillbaka pĂ„ Linköpings Arena, dĂ„ kommer jag nog tĂ€nka tillbaka pĂ„ att jag har spelat mot lagkompisar. NĂ„gra kommer att vara vĂ€ldigt besvikna och ledsna samtidigt som nĂ„gon kommer att vara jĂ€tteglad. Det kan ocksĂ„ hĂ€nda att alla Ă€r besvikna, vi har inte nĂ„gon frĂ„n Schweiz i laget
 De kommande tvĂ„ veckorna kommer att bli otroligt spĂ€nnande!

Tack för pratstunden tjejer, vi önskar er bĂ„da stort lycka till i kvalet, mĂ„ bĂ€sta land vinna2016-02-25 09:27

Skrivet av: Magdalena Ericsson