Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


Se Ă€ven LFC Fadder Akademi för en tydlig bild av samverkan med flickfotbollen i Linköpings Kommun.  
 
LÄNKAR

>> Östergötlands FF


 
 

Samverkansklubbar
‹
LFC samverkar gÀrna med andra klubbar för att skapa en bra utvecklingstrappa för unga fotbollsspelare att bli elitspelare.

Flera spelare har tagit steget frĂ„n breddföreningarna i Östergötland till LFC för att ta ytterligare kliv och utvecklas till elitspelare, I 2016 Ă„rs trupp fanns Stina Blackstenius, Emma Lennartsson, Jessica Samuelsson, Emilia Larsson och Jonna Andersson.

2010 startades en serie som döptes till Svenska Spel F17 och seriens frÀmsta syfte var att erbjuda talanger en bra matchmiljö för att förberedas för steget till elitfotbollen.

Fr.o.m. 2013  heter serien Svenska Spel F19 och sedan 2014 har LFC en egen spelartrupp som erbjuds trÀning 4 dagar/veckan dÀr fokus ligger pÄ varje spelares utveckling istÀllet för att vinna en specifik serietabell. Det ger de unga talangerna ytterligare möjlighet att utvecklas fÀrdigt innan de tar steget till den yttersta eliten. Det finns givetvis möjlighet för spelare frÄn andra föreningar att delta i vÄr F19-trÀning. Detta baseras alltid pÄ spelarens hemförenings schema. Spelare som skulle vilja trÀna hos oss ska tillsammans med sina förÀldrar prata med sin hemförening och sen kan dialogen föras med alla parter för att hitta ett upplÀgg som passar alla parter.

Flera av spelarna i LFC:s F19-trupp trÀnar regelbundet med A-truppen och nÄgra har fÄtt prova pÄ matchspel i Damallsvenskan och Svenska Cupen.

Övriga klubbar i regionen och Östergötlands FF
‹Utöver detta Ă€r LFC med positiv entusiasm dessutom helt öppen för samarbeten med andra klubbar i regionen som erbjuder tjejfotboll, dĂ„ det pĂ„ breddsidan inte finns nĂ„gon konkurrens - mĂ„let Ă€r att sprida glĂ€djen med fotboll!

 
Vi planerar hela tiden för olika projekt för att kunna erbjuda talangfulla spelare olika möjligheter att utvecklas som fotbollsspelare. Detta sker helt och hÄllet i samrÄd med individen, dennes förÀldrar och den aktuella klubben. Det kan ocksÄ helt enkelt innebÀra besök pÄ LFC:s matcher som bollflickor eller maskotar eller att LFC-spelare vid tillfÀlle kommer pÄ besök till klubben. MÄlet Àr att alla flickföreningar i regionen skall fÄ en personlig kontakt med LFC-stjÀrnorna genom de föreningsbesök som spelarna genomför under Äret eller genom att flicklaget kan deltaga som bollflickor/maskotar etc pÄ LFC:s hemmamatcher varje sÀsong!

Arenaskolan
LFC har sedan 2013 ett samarbete med Kungsbergsskolan i Linköping dÀr spelare frÄn LFC:s A-lag arbetar som fotbollsinstruktörer pÄ högstadieskolans fotbollsprofil. Detta borgar för en mycket god fotbollskvalitet i utbildningen samt en vÀg för unga talanger att  i samverkan med sin skolgÄng kunna utvecklas till duktiga fotbollsspelare.


Kungsbergsskolans fotbollsprofil har dessutom LFC:s förre F19-trÀnare Stefan Petersson som fotbollsansvarig och finns med i samarbetet runt LFC F19 dÀr flera spelare pÄ fotbollsprofilen Àr med och kÀnner pÄ trÀningsmiljön i LFC.

Det Àr med glÀdje vi kan konstatera att samarbetet medfört att LFC tillsammans med Arenaskolan har fÄtt möjlighet att starta upp en fotbollsprofil som vi tillsammans utvecklar till en av de allra bÀsta i Sverige!

Gymnasieskolor:
‹Precis pĂ„ samma sĂ€tt som LFC vill skapa positiva vĂ€rden i samverkan med alla tjejfotbollslag i regionen förordar vi ocksĂ„ andra grund- och/eller gymnasieskolor som vill fokusera pĂ„ utveckling av fotbollsspelare, frĂ€mst tjejer.

LFC CAMP
‹LFC anordnar sedan sommaren 2015 en trĂ€ningscamp för 15-Ă„riga tjejer. Under tre dagar kommer spelare frĂ„n hela landet erbjudas trĂ€ning under LFC.s trĂ€nares ledning. De kommer ocksĂ„ fĂ„ lyssna till LFC-spelares egna ord om hur de tagit sig till eliten och vad som krĂ€vs av den som Ă€r beredd att satsa pĂ„ en fotbollskarriĂ€r. MĂ„let Ă€r att  lĂ€gret bedrivs under den veckan dĂ„ vi har flera flicklag frĂ„n nĂ€r och fjĂ€rran  pĂ„ plats i Linköping för deltagande i Winning Ground Fotboll Festival. TrĂ€ningar, gemenskap och se fotboll av absolut toppklass blandas till en högklassig vecka.