Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
111 114 107 106

Mittfältare
121 112 120 113

Forwards
118 110

Ersättare
122 119 123 25
102 116

Spelade ej/ skadade/sjuka
Ingen spelare
Matchfakta
LFC   KG
1  0
(0-0, 1-0)

Varningar, LFC: 0
Varningar, KG: 1 gult, 1 rött
Publik: 588
Domare: Pernilla Larsson

Första halvlek
Inga mål

Andra halvlek
61:e minuten 1-0 Tilda Heimersson (straff)
Tilda LFC-Göteborg 2010
Foto: Filip Oskarsson

Seger i premiären

Linköpings FC segrade i premiären mot Kopparbergs/Göteborgs FC med 1-0 efter att Tilda Heimersson gjort matchens enda mål på straff i den andra halvleken.

Toppmöte direkt i premiären var som väntade för Linköpings FC, när man gästades av favoriten Kopparbergs/Göteborg FC. Linköping inledde matchen allra bäst och skapade fyra hörnor de fem första minuterna, varav en var riktigt farlig då Faith Ikidi fick bra träff med huvudet men Hedvig Lindahl stod för en klassräddning.

Kopparbergs/Göteborg jobbade sig in matchen ju längre den första halvleken gick och var framme vid ett par gånger och hotade Linköpings försvar, men Sofia Lundgren i LFCs målbur spelade stabilt. Linköping tappade lite spelmässigt i mitten av första halvlek och taktpinnen gick över till Göteborg.

Linköping jobbade sig in i första halvlek igen och skapade ett par halvchanser, bland annat hade Petra Larsson två skott från distans som Hedvig Lindahl kunde rädda.

Linköping hade ett par farliga chanser till, den farligaste var när Maria Karlsson sköt en frispark strax utanför straffområdet som precis gick på fel sida målburen.

Första halvlek var en jämn tillställning och båda lagen skapade chanser, dock utan att publiken på Nya Parken i Norrköping bjöds på några mål.

Andra halvlek var även det en jämn tillställning med Linköping som det spelförande laget till stora delar av halvleken. Linda Sällström rann genom Göteborgs försvar ett par gånger, utan att ha det rätta flytet med sig denna eftermiddag.

När klockan tickade upp mot 58 minuter bjöds publiken på stor dramatik. Linda Sällström rann genom försvaret ännu en gång, spelade bollen förbi den utrusande Hedvig Lindahl, som bara kunde kapa Sällström. Domarens beslut blev straff för Linköping och rött kort för Hedvig Lindahl, som ersattes av Susanna Nilsson.

Tilda Heimersson klev fram till straffpunkten för Linköping och var helt iskall från elva meter och gav Linköping ledningen. Ett reducerat manskap för Göteborg fortsatte att kriga och var inte helt ofarliga, men Linköpings stabila defensiv gjorde att nollan var intakt genom hela den andra halvleken. Framåt skapade Linköping, men Göteborgs inbytte målvakt Susanna Nilsson gjorde en bra match den halvtimme som hon spelade. Göteborg pressade på under tilläggstiden men Linköping höll undan och tog en viktig seger redan i premiären.

Tränarkommentarer Jörgen Petersson:


- Det är en rättvis seger, även om de är en väldigt jämn match. Jag tycker att vi skapar farligare chanser. Men grunden till segern är att vi har ett bra försvarsspel över hela planen.

- Vi får jobba hårt i vårat försvarsspel när vi möter ett bra lag. Båda lagen har perioder där man är bättre respektive sämre. Det är lätt och säga att man missar ett pass här och där, men vi har en motståndare som är väldigt bra och då blir misstagen fler.

2010-04-03 18:00

Skrivet av: Gustaf Pettersson