Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
121 114 107 106

Mittfältare
112 111 113

Forwards
119 118 110

Ersättare
102 115 116 122
123 25

Spelade ej/ skadade/sjuka
120
Matchfakta
MFF   LFC
0  0
(0-0, 0-0)

Varningar, MFF: 0
Varningar, LFC: 1
Publik: 1269
Domare: Susanne Borg

Första halvlek

Andra halvlek
54:29 Byte Ldb Ut: 8 Frida Nordin, In: 18 Pavlina Scasna
71:56 Byte LFC Ut: 18 Linda Sällström, In: 23 Jessy Sharro
Linda Sällström 2010 Göteborg
Foto: Filip Oskarsson

Oavgjort för andra matchen i rad

Link√∂pings FC √•kte ner till Malm√∂ med f√∂rhoppningen att knipa tre po√§ng mot serieledarna. Det r√§ckte inte hela v√§gen fram ikv√§ll, men LFC fick likv√§l med sig en po√§ng hem till √Ėsterg√∂tland efter en m√•ll√∂s tillst√§llning.

Linköpings FC ställdes mot Ldb FC Malmö under torsdagskvällen på Malmö IP. Linköping kom till matchen med ett oavgjort resultat med Umeå i ryggen medan Malmö kom med strålande självförtroende och fyra raka segrar i ryggsäcken. De båda lagen bytte chanser med varandra i inledningen utan att skapa några riktiga farligheter. Malmö hade matchen första skott på mål när Kathryn Gill efter nio minuter men Sofia Lundgren kunde enkelt rädda. Malmö skapade två hörnor fyra minuter senare men dessa två vållade inga problem för Linköping.

Linköpings första chans kom strax därefter när Faith Ikidi sköt ett distansskott som gick utanför. Två minuter senare var Linda Sällström inne i boxen och hotade, men fick inte avslutet på mål. Matchen var väldigt jämn och målchanserna var jämnt fördelade mellan de båda lagen. Malmö hade flest kvalificerade chanser med skott strax utanför straffområdet, men Sofia Lundgren var en stabil utpost även denna kväll. Linköping skulle ha tilldömts en straffspark efter en solklar hands i straffområdet, men domare Susanne Borg valde att fria.

Josefine Öqvist och Tilda Heimersson hade varsitt distansskott som träffade mål, men de blev inget nätrassel under den första halvleken och de båda lagen gick således till pausvila med ett oavgjort resultat.

Linköping startade andra halvlek offensivt och hade ett skott som gick utanför när Nora Holstad-Berge sköt strax innan straffområdeslinjen, Nora som idag tjänstgjorde som mittfältare istället för sin sedvanliga position i backlinjen.

Linköping var under stora delar av matchen det bättre laget. Malmö stack upp och skapade ett par farliga chanser men Sofia Lundgren fortsatte med sitt fina spel. Linköping hade få avslut innanför boxen och det var mest skott från distans som träffade mål. Dock hade Josefin Öqvist ett jättefint läge efter 62 minuter, men avslutet räddades av Malmös duktige målvakt Thora Helgadottir. Linköping fick efter 65 minuter ett mål bortdömt för offside, ett beslut som kändes tvivelaktigt från läktarplats. Malmö hade ett kanonläge att avgöra matchen på tilläggstid men LFCs stabila defensiv visade sig från sin bästa sida.

Tränarkommentarer Peter ”Kuno” Johansson:

- En jättebra fotbollsmatch. Vi är det bättre laget och vi ska vinna, vi har ett bortdömt mål i den andra halvleken och vi ska även ha en straff i första halvlek. Malmö har två jättelägen, ett skott i ribban och de har också bra chanser. Det syntes att det var en oerhörd höjning i intensiteten och publiken måste vara nöjda.

- Många spelare var bra idag. Det var jätteroligt att se Jossan i andra halvlek och hon flög fram. Jätteroligt att Ida gör det jättebra i hennes första match från start.

- Det kändes som om det var en oerhörd tempohöjning ikväll. Om vi kan spela med det här tempot i fortsättningen så kommer motståndarlagen få jobba.2010-04-29 21:30

Skrivet av: Gustaf Pettersson