Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
121 114 107 116

Mittfältare
108 112 111 113

Forwards
105 110

Ersättare
106 118 119
123 124 25

Spelade ej/ skadade/sjuka
120 115
Matchfakta
DIF   LFC
0  0
(0-0, 0-0)

Varningar, DIF: 0
Varningar, LFC: 0
Publik: 347
Domare: Sandra Fogelberg

Första halvlek
Inga händelser

Andra halvlek
66.10 Byte LFC Ut: 5 Kosovare Asllani, In: 18 Linda Sällström
70.01 Byte DIF Ut: 4 Ahkeela Darcel Mollon, In: 10 Emma Lundh
82.01 Byte LFC Ut: 12 Petra Larsson, In: 23 Jessy Sharro
82.19 Byte LFC Ut: 13 Tilda Heimersson, In: 25 Jonna Andersson
Josefine √Ėqvist 2010
Foto: Filip Oskarsson

Mållöst i Stockholm

Linköpings FC fick med sig ännu en poäng hem från Stockholm efter ytterligare en oavgjord match. Eftermiddagens match mot Djurgården slutade oavgjort 0-0 och det nu skiljer bara en poäng ner till Jitex på fjärdeplatsen.

Linköpings FC ställdes under söndagseftermiddagen mot Djurgårdens IF DFF, en match där Linköping på förhand var favoriter till segern. En seger var också viktig för Linköpings tabelläge då Jitex BK flåsade Linköping i nacken, bara tre poäng efter innan eftermiddagens match. I Linköping var Petra Larsson tillbaka i startelvan efter frånvaron i onsdagens match mot Jitex och även Maria ”Kalle” Karlsson var tillbaka på sin vänsterbacksplats då hon började på bänken i onsdags. Matchen var till en början väldigt jämn och känslan var att de båda lagen kände på varandra till en början. Matchens första skott på mål stod Djurgården för när Sarah Michael sköt ett skott strax innanför straffområdeslinjen, men Sofia Lundgren kunde rädda. Det var också Djurgården som skapade de flesta chanserna i början på matchen innan Linköpings maskineri kom igång ordentligt.

Det första skottet som Linköping hade på mål kom efter 28 minuter när Maria ”Kalle” Karlsson skickade iväg ett distansskott, dock helt utan fara för Djurgårdens isländska målvakt Gudbjörg Gunnarsdottir. Linköping kom in mer i det offensiva spelet i den sista tredjedelen av första halvlek, bland annat hade Josefine Öqvist ett skott från nära håll men återigen stod Gunnarsdottir i vägen för Linköping. Två minuter senare var Kosovare Asllani och hade ett skott från nära håll, men bollen ville inte leta sig in bakom Gunnarsdottir i Djurgårdens målbur och den första halvleken slutade oavgjort då även Djurgården var oförmögna att skapa några farligare chanser.

Den andra halvleken började likt den första och det var Djurgården som var lite mer framåt och Linköping skapade inte de riktigt farliga chanserna. Efter cirka 20 minuter in i andra halvlek stod Linköpings för sitt första byte när Asllani gick av och ersattes av Linda Sällström. Linköping började gå mer framåt och försökte skapa chanser för att sikta på ett ledningsmål men Gunnarsdottir i Djurgårdens mål stod i vägen när Linköping gick framåt.

Linköping stod för ytterligare två byten när det var mindre än tio minuter kvar av matchen och satsade allt framåt. Ny inbytte Jonna Andersson var framme i mitten av straffområdet men fick inte dit ledningsmålet. Även Josefine Öqvist hade ett bra läge i straffområdet men bollen ville inte leta sig in för Linköpings del och matchen slutade mållös. I och med att Jitex vann skiljer det bara en poäng mellan lagen i tabellen.

Tränarkommentarer Jörgen Petersson:

- Spelmässigt är det en ganska bra insats och det är betydligt bättre än de senaste insatser men vi har väldigt svårt att göra mål. Vi har ett spelmässigt övertag från 25:e minuten fram till 90:e minuten men vi fick inte dit bollen och det är också en kvalité men den nådde vi inte upp till idag. Samtidigt som de går ner och försvarar sitt straffområde helhjärtat.

- Problemet är att vi kommer med för få för spelare i anfallsläget. Ibland vill man som spelare väldigt gärna göra rätt saker men ibland vill man inte göra fel och då blir man passiva i sista tredjedelen.

- Faith Ikidi är riktigt bra och Maja Krantz är riktigt bra offensivt och följer med upp i anfallen. Sen är det många som gör helt klart godkända insatser.

2010-09-05 18:30

Skrivet av: Gustaf Pettersson