Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
111 114 107 106

Mittfältare
113 112 116 110

Forwards
108 118

Ersättare
102 115 119 121
124 25

Spelade ej/ skadade/sjuka
120
Matchfakta
LFC   SSK
3  0
(0-0, 3-0)

Varningar, LFC: 0
Varningar, SSK: 2
Publik: 412
Domare: Pernilla Larsson

Första halvlek
Inga händelser

Andra halvlek
53.22 1-0 Linda Sällström (Öqvist)
58.18 Byte LFC Ut: Nora Holstad-Berge, In: Maja Krantz
59.50 Byte SSK Ut: Sandra Berggren, In: Linda Fransson
64.23 2-0 Linda Sällström (Karlsson)
70.37 Byte SSK Ut: Elin Johansson, In: Emilie Marklund
70.37 Byte SSK: Kristina Wiklund, In: Martina Sandström
78.03 3-0 Josefine Öqvist (Sällström)
81.13 Byte LFC Ut: Josefine Öqvist, In: Jonna Andersson
MÄlglÀdje 2010 Göteborg
Foto: Filip Oskarsson

Lilla silvret till Linköping !

Linköpings FC besegrade SunnanÄ SK i den sista matchen och sÀkrade dÀrmed tredjeplatsen i Damallsvenskan och dÀrmed lilla silvret. Matchen avgjordes i andra halvlek nÀr LFC spurtade ivÀg med tre mÄl.

Linköpings FC ställdes mot Sunnanå SK i den sista omgången av årets Damallsvenska. Det var en match som gällde otroligt mycket för båda lagen, Sunnanå slogs för att säkra kontraktet och Linköping hotades av Tyresö om tredjeplatsen i tabellen. Matchen var till en början väldigt jämn och det märktes att det var en match av extra stor betydelse för de båda lagen.

Matchen bjöd på en hel del chanser i första halvlek men inget av lagen lyckades utnyttja de situationer som uppstod. Louise Fors hade ett farligt skott strax utanför straffområdet men bollen ville inte leta sig in bakom Barbara i Sunnanås målbur. Den första halvleken slutade mållöst och andra halvlek skulle bli helt avgörande.

Sunnanå kom ut till andra halvlek som ett desperat lag som var tvungna att vinna mot Linköping för att kunna säkra kontraktet och Linköping var tvungna att vinna för att hålla Tyresö bakom sig i tabellen. Efter nio minuter av den andra halvleken tog Linköping ledningen. Josefine Öqvist serverade Linda Sällström med ett härligt inlägg och Linda gör inget misstag när hon satte dit 1-0 bakom Barbara i Sunnanås målbur. Tio minuter senare var det dags igen för Linda Sällström. Efter framspelning av Maria ”Kalle” Karlsson kunde Linda sätta dit 2-0 målet och matchen var mer eller mindre punkterad.

Sunnanå lyfte fram laget för att försöka sätta pris på LFC, men trots hårt kämpande ökade inte trycket nämnvärt. Sunnanå fick en jättechans att reducera tillställningen med en kvart kvar men frisparken från Carina Holmberg gick strax utanför Sofia Lundgrens vänstra stolpe. Istället för reducering utökade Linköping sin ledning när Josefine Öqvist utnyttjade en retur och stänkte upp 3-0 målet bakom Barbara. Resten av matchen blev aldrig spännande, Linköping spelade riktigt stabilt defensivt samtidigt som Sunnanå inte fick något ordentligt tryck i slutminuterna. Linköping slutade på tredjeplats i Damallsvenskan säsongen 2010.

Tränarkommentarer Peter ”Kuno” Johansson:

- Matchen är upp och ner. De två sista matcherna har vi gjort åtta mål, vilket är bra. Vi har gjort tre mål mindre än förra året och har släppt in fyra mer, så det är nära från förra året. Däremot har vi haft en seriesuverän i år i form av Ldb Malmö FC och de har gått som tåget. Jag sa innan säsongen att Ldb skulle bli jättesvåra och att vi skulle försöka ställa till lite problem för dem. Men det är härligt att få avsluta med en 3-0 seger.

- Jag tycker att Lotta Rohlin har blivit ännu bättre än vad hon var innan. Hon har blivit bättre offensivt och jag hoppas och tror att hon kommer få diamantbollen i år. Jag tycker hon har blivit ytterligare bättre och det är inte lätt när man har varit riktigt bra innan så det är jättestarkt av henne.

2010-10-16 18:10

Skrivet av: Gustaf Pettersson