Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
121 111 107 116

Mittfältare
112 106 108 115

Forwards
118 105

Ersättare
102 109 114 119
124 25

Spelade ej/ skadade/sjuka
120 113
122
Matchfakta
LFC   UIK
2  2
(2-1, 0-1)

Varningar, LFC:
Varningar, UIK: 2+1 utvisning
Publik: 448
Domare: Pernilla Larsson

Första halvlek
06.26 1-0 Självmål
09.25 2-0 Petra Larsson
18.16 Byte UIK Ut Ramona Bachmann, In Hanna Pettersson
43.38 2-1 Maria Nordbrandt (Hanna Pettersson)

Andra halvlek
63.19 Byte LFC Ut Louise Fors, In Lisa Klinga
63.19 Byte LFC Ut Elin Borg, In Jonna Andersson
77.34 2-2 Hanna Pettersson (Tuija Hyyrynen)
Petra Larsson LFC-Piteå 2011
Foto: Filip Oskarsson

Delad pott hemma mot Umeå

Linköping fick en drömstart med två mål på tio minuter mot Umeå. Men trots ett tidigt övertag med två mål fick LFC nöja sig med en poäng efter att Umeå kvitterat matchen med en kvart kvar att spela.

Linköpings FC ställdes mot Umeå IK under fredagskvällen på Folkungavallen i den femte omgången av Damallsvenskan. I LFC var Sofia Lundgren tillbaka i målet samtidigt som Elin Borg kliv in i startelvan istället för Ingrid Schjelderup som inte kom till spel. Umeå IK öppnade matchen piggt och vaskade fram ett par chanser genom storstjärnan Ramona Bachmann. Linköping tog tillbaka kommandot i samband med att hemmalaget tog ledningen i matchen efter ett självmål från Umeås Anna Westerlund som överlistade sin egen målvakt Malin Reuterwall. Linköping fick medvind i ryggen efter målet och tog över spelet. Tre minuter efter ledningsmålet kom Linköpings andra mål i matchen efter ett skott från Petra Larsson som ställde Reuterwall i Umeås mål. LFC hade sedan kontroll på händelserna i den första halvleken och Umeå körde fast i spelet. Det blev ännu tuffare för Umeå när Ramona Bachmann var tvungen att lämna planen med en skada.

Umeå kom dock in i matchen igen och spelade till sig flera bra lägen i den första halvleken. Linköping i sin tur visade upp ett försvarsspel som var osäkert vid flera situationer. Linköping försökte få igång sitt anfallsspel och hade ett par bra lägen genom Linda Sällström som var ett ständigt hot framåt men LFC fick inte in bollen bakom Reuterwall. Umeå pressade LFC i slutet av den första halvleken och fick in en reducering genom Maria Nordbrandt.

Umeå kom ut starkt i den andra halvleken och fortsatte med spelet som de hade i slutet av den första halvleken. Linköping fick problem i försvarsspelet, problem som Umeå utnyttjade. Anfallaren Sofia Jakobsson var ett ständigt hot mot Linköping och hade stundtals lekstuga ute på sin vänsterkant. Men när Linköping fick klara målchanser blev det farligt i stort sett varje gång. Linda Sällström fortsatte att hota Umeå med sin fart som hon utnyttjade när hon löpte i djupled. Bland annat hade Linda ett friläge mot Reuterwall men Linköpings anfallare fick inte in bollen i mål. Umeå fick tillslut in en kvittering i matchen när Hanna Pettersson nickade in bollen bakom Sofia Lundgren.

Umeå hade sedan flera bra chanser att avgöra matchen, den hetaste när Ogonna Chukwudi sköt över när hon hade ett jätteläge i straffområdet. Linköping försökte få in ett segermål men lyckades inte och matchen slutade 2-2.

Tränarkommentarer Jörgen Petersson:
– Vi får en drömstart med en tidigt 2-0 ledning som vi rider vidare på ett tag. Men Umeå spelar sig in i matchen och jag tycker att de gör det bra och de får också ett 1-2 mål som hängde lite i luften även om det känns onödigt på sättet som det kom till.

– I andra halvlek så tycker jag att de fortsätter spela bra samtidigt som vi skapar vi jäkligt vassa chanser på dem. Jag tror Linda har tre riktigt bra lägen så det är klart att vi kan döda matchen men samtidigt så är de riktigt bra i matchen.

– Vi hade två bra inhopp i matchen. Båda var riktigt pigga och de var med och skapade en del målchanser. Vi har gjort det bra med ersättarna och de tillsammans med ett par andra är på väg in i bra form.

2011-05-06 21:40

Skrivet av: Gustaf Pettersson