Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
121 111 107 115

Mittfältare
120 106 108 112

Forwards
118 105

Ersättare
102 114 116 119
122 25

Spelade ej/ skadade/sjuka
113
Matchfakta
LFC   KIF
0  2
(0-0, 0-2)

Varningar, LFC:
Varningar, KIF:
Publik: 424
Domare: Paula Thörn

Första halvlek
18.27 Byte KIF Ut Maria Björg Agustdottir, In Kim Ekebom

Andra halvlek
57.59 0-1 Sanna Talonen
62.33 0-2 Sanna Talonen (Sarah Michael)
65.43 Byte LFC Ut Maja Krantz, In Jonna Andersson
65.43 Byte LFC Ut Louise Fors, In Ida Brännström
74.14 Byte KIF Ut Hanna Ågren, In Jennie Wecksell
76.17 Byte LFC Ut Ingrid Schjelderup, In Elin Borg
85.40 Byte KIF Ut Sanna Talonen, In Emelia Erixon
Linda S√§llstr√∂m 2011 KIF √Ėrebro
Foto: Filip Oskarsson

Tv√•m√•lsf√∂rlust mot KIF/√Ėrebro

Link√∂pings FC f√∂rlorade mot KIF √Ėrebro under onsdagskv√§llen med 0-2. LFC inledde matchen b√§st men tv√• snabba m√•l fr√•n √Ėrebro i andra halvlek f√∂rst√∂rde kv√§llen f√∂r Link√∂ping.

En viktig match stod för dörren när de båda lagen marscherade ut på Folkungavallens gröna gräsmatta. Vid seger för Linköping skulle det innebära att de skulle närma sig KIF/Örebro i tabellen och även få häng på tredjeplatsen.

LFC öppnade matchen piggt och var det bättre laget i matchens inledning. Efter fem minuter fick Mariann Gajhede Knudsen på ett bra skott som styrdes ut till hörna via ryggen på spelare i Örebro. Den första hörnan följdes av fyra stycken till och LFC pressade på mot Örebros mål. I samband med den sista av de fem hörnorna störtade Kosovare Asllanis mot mål men kolliderade med KIFs isländska målvakt Maria Björg Agustdottir som fick ont efter smällen. Fem minuter senare blev hon tvungen att bryta matchen och Örebro fick sätta in en utespelare i målet som en följd av tidigare skador på övriga målvakter i truppen.

Linköping tappade lite rytm i samband med avbrottet vid skadan och offensiven från den första kvarten avtog. Alltjämt var det LFC som var det bättre laget och Örebro hade inte så mycket att säga till om. Dock skapade LFC bara halvchanser som inte resulterade i några mål samtidigt som Örebros vikarierande målvakt Edda Gardarsdottir räddade de skott som kom från Linköping. Med sju minuter kvar av första halvlek fick LFC ett utmärkt läge att ta ledningen när Ingrid Schjelderup kom fri men Gardarsdottir stod för en fin fotparad. Linköping försökte spräcka nollan i första halvlek men lyckades inte och den första halvan av matchen blev mållös.

Direkt i den andra halvleken kom Örebro ut som ett nytt lag och började direkt skapa målchanser mot LFC. Två minuter in i halvleken fick KIF ett gyllene läge att ta ledningen men då stod Sofia Lundgren för en fin räddning. KIF fortsatte att gå framåt och efter tio minuter i andra halvlek tog Örebro ledningen när Sanna Talonen slog in en retur i öppet mål. Fem minuter senare fick Talonen en bra djupledsboll från Sara Michael och chippade in sitt andra mål för kvällen.

LFC gjorde ett dubbelbyte strax efter målet för att satsa framåt för att jaga ikapp. Men LFC kom inte till lägen där de kunde sätta press på Örebro och anfallsspelet bestod till mesta del av inlägg från kanterna utan något lyckat resultat. Det farligaste läget kom när Linda Sällström slog ett inlägg som gick strax över ribban. KIF Örebro spelade stabilt såväl defensivt som offensivt. LFC började lyfta mer och mer med tio minuter kvar men passningarna saknade ofta rätt adress. LFC lyckades inte få in bollen och därmed inkasserade hemmalaget en tung förlust på hemmaplan.

Tränarkommentarer Jörgen Petersson:
– Vi förlorar helt rättvist. Örebro är bättre på att följa sättet de vill spela på, de har mer energi i sitt spel. De jobbar hårdare och vi faller som en pannkaka efter två matcher där vi har jobbat hårt för varandra och haft en bra offensiv till att bli bekväma.

– Vi är bra fram till deras målvaktsbyte men sen är det som att vi går ner en växel till och då blir vi ännu långsammare i vårat spel.

2011-08-17 21:00

Skrivet av: Gustaf Pettersson