Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
121 111 107 115

Mittfältare
105 114 108 112 25

Forwards
118

Ersättare
102 104 116 119
122

Spelade ej/ skadade/sjuka
109 113 120
Matchfakta
LFC   DGOIF
0  0
(0-0, 0-0)

Varningar, LFC:
Varningar, DGOIF:
Publik: 552
Domare: Lena Arwedal

Första halvlek

Andra halvlek
45.00 Byte DAL Ut Josefin Berg, In Ellen Larsson
67.10 Byte LFC Ut Josefin Alfsson, In Dafina Memedov
71.43 Byte LFC Ut Kosovare Asllani, In Elin Borg
82.44 Byte LFC Ut Jonna Andersson, In Ida Brännström
LFC-Umeå 110506 Elin Borg
Foto: Filip Oskarsson

Mållöst på Folkungavallen

Linköpings FC hade en bra chans till tre poäng när Dalsjöfors kom på besök på Folkungavallen. Men trots massivt spelövertag lyckades inte hemmalaget utnyttja sina lägen och matchen slutade 0-0.

Linköpings FC ställdes mot Dalsjöfors under söndagseftermiddagen i Damallsvenskan, en match där LFC var storfavoriter på förhand.

Linköping öppnade matchen absolut bäst och redan efter en minut fick hemmalaget ett kanonläge att ta ledningen när Linda Sällström spelade fram Jonna Andersson som dock missade det öppna målet och träffade ribban istället. LFC fortsatte sedan att skölja över Dalsjöfors med målchanser, men ineffektiviteten hos hemmalaget var slående. Efter tolv minuter fick Petra Larsson ett gyllene läge men även hon misslyckades med att sätta dit bollen bakom Dalsjöfors målvakten Erin McLoed.

Linköping var det betydligt bättre laget i matchen och pressade tillbaka Dalsjöfors som inte skapade mer än ett par kontringar som var mer eller mindre ofarliga. LFC skapade chanser under hela den första halvleken men hemmalaget fick ingen utdelning för mödan. Petra Larsson var framme ett par gånger i den första halvleken men Linköpings mittfältare lyckades inte sätta dit bollen. Den första halvleken bestod till stor del av dominans från hemmalagets sida men den slutade alltjämt oavgjort och mållös.

I den andra halvleken fortsatte LFC att gå framåt i ett försök att spräcka nollan och det saknades inte målchanser för hemmalaget. Petra Larsson var återigen framme när andra akten blott var sex minuter gammal, men även denna gång stod bortalagets duktige målvakt Erin McLeod i vägen för hemmalagets försök. Dalsjöfors fick fler och fler lägen till kontringar i den andra halvleken, kontringar som mestadels gick genom den unge anfallaren Mimmi Löfwenius som utgjorde ett hot varje gång det blev kontring.

Matchbilden i den andra halvleken var väldigt lik matchbilden i första halvleken där Linköping var det spelförande laget som satte sin prägel på matchen. Linköping gjorde ett par byten i den andra halvleken för att höja spelet en nivå till, vilket hemmalaget också lyckades med. Dalsjöfors spelade dock ett väldigt bra försvarsspel som rensade undan bollen så fort det kom ett inlägg från Linköpings sida. Med tio minuter kvar var ställningen fortfarande 0-0 och LFC höjde tempot för att lyckas sätta dit bollen i sluttampen av halvleken. Ida Brännström, som byttes in med tio minuter kvar, var nära när hon slängde sig fram på ett inlägg och även Nora Holstad-Berge var nära att ge hemmalaget ledningen med en nick efter en hörna.

Linköping lyfte upp laget ännu mer i slutet av matchen men det ville sig inte för hemmalaget som fick nöja sig med 0-0 mot tabelljumbon Dalsjöfors.

Tränarkommentarer Jörgen Petersson:
– Sett över två matcher mot Dalsjöfors har vi skapat 50 avslut och gjort ett straffmål och den här matchen ska vara död efter tio minuter.

– Vi ställer krav på oss själva och då måste vi göra mål på så klara chanser. Sen tycker jag att vi försöker och vi får till ett par kombinationer som ger oss chanser.

2011-09-04 18:00

Skrivet av: Gustaf Pettersson