Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
121 107 111 115

Mittfältare
112 105 110 106 25

Forwards
117

Ersättare
102 108 109 114
123

Spelade ej/ skadade/sjuka
113 118 120
Matchfakta
LFC   KIF
1  1
(0-1, 1-0)

Varningar, LFC: 0
Varningar, KIF: 3
Publik: 254
Domare: Sara Persson

Mål
Första halvlek
08.14 0-1 Sarah Michael (Marie Hammarström)

Andra halvlek
64.24 1-1 Petra Larsson (Louise Fors)

Byten
05.23 Byte LFC Ut Charlotte Rohlin, In Josefine Alfsson
45.00 Byte LFC Ut Nilla Fischer, In Louise Fors
75.11 Byte KIF Ut Linda Hallin, In Linda Fransson
90.26 Byte KIF Ut Sanna Talonen, In Marie Ståhlberg
Lisa De Vanna löper 2012
Foto: Filip Oskarsson

En poäng till vardera lag på Folkungavallen

LFC tog en po√§ng i matchen mot KIF √Ėrebro. Po√§ngr√§ddare blev Petra Larsson som forcerade in bollen i m√•l efter efter halva den andra halvleken.

Linköpings FC spelade en viktig match i den sjätte omgången av Damallsvenskan mot Örebro på torsdagskvällen. I LFC var lagkaptenen Charlotte Rohlin tillbaka i startelvan efter att ha missat förra helgens match mot Vittsjö på grund av en hjärnskakning.

Men kvällens match tog slut tidigt för Charlotte som ådrog sig en skada så pass allvarlig att hon fick bryta matchen redan efter tre minuter. Innan det hade LFC öppnat matchen bra och skapat tre tidiga hörnor som tvingade fram ingripande från målvakten Stephanié Labbe. Linköping fick fast Örebro på offensiv planhalvan och satte tryck på gästerna från Närke.

Två minuter efter att Charlotte Rohlin fått lämna planen var LFC ytterst nära ett ledningsmål när Jonna Andersson avlossade ett skott från distans som tog i ribban. Två minuter senare kom nästa olycka för LFC när Örebro kom i en kontring och Sarah Michael placerade in 0-1 i den bortre gaveln. LFC fortsätta att spela bra och skapade chanser men återigen hade Linköping problem med effektiviteten framåt.

Matchen föll sedan in i ett läge när båda lagen började slå långbollar fram och tillbaka till varandra och det skapades inte speciellt mycket chanser åt något av hållen. LFC vaskade fram ett par chanser i den första halvleken men den första akten förblev mållös.

I den andra halvleken kom LFC ut med ny energi och tryckte på ordentligt från början. Linköping skapade ett par chanser men Örebro slog ifrån sig gång på gång och lyckades hålla LFC borta från en kvittering. Känslan var dock att LFC för eller senare skulle få till en kvittering med tanke på pressen som de satte in. Efter tjugo minuter av andra halvlek kom också kvittering när Petra Larsson forcerade in bollen bakom Labbé.

LFC gick sedan på för en kvittering i matchen och var nära ett par gånger utan att lyckas få in bollen. I slutet var matchen var Linköping närmast ett segermål men ett febrilt kämpande Örebro lyckades hålla undan och fick således med sig en poäng från Folkungavallen.

2012-05-10 22:00

Skrivet av: Gustaf Pettersson