Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
121 105 111 115

Mittfältare
112 106 116 25

Forwards
109 110

Ersättare
102 108 114 117
123

Spelade ej/ skadade/sjuka
107 113 118 120
Matchfakta
LFC   KDFF
1  1
(0-1, 1-0)

Varningar, LFC:
Varningar, KDFF:
Publik: 542
Domare: Paula Thörn

Mål
Första halvlek
39.14 0-1 Kosovare Asllani (Susanne Moberg)

Andra halvlek
78.24 1-1 Emma Lundh (Jessica Samuelsson)

Byten
58.14 Byte LFC Ut Jonna Andersson, In Lisa De Vanna
65.54 Byte LFC Ut Maja Krantz, In Matilda Agné
69.52 Byte KDFF Ut Johanna Rasmusen, In Margret Lara Vidarsdottir
80.13 Byte LFC Ut Emma Lundh, In Josefine Alfsson
86.42 Byte KDFF Ut Katrin Omarsdottir, In Elena Sadiku
Emma Lundh utmanar 2012
Foto: Filip Oskarsson

Emma Lundhs kvittering gav en poÀng

Det sÄg lÀnge ut att bli seger för Kristianstad. Men med tio minuter kvar av matchen kvitterade Emma Lundh och sköt sÄledes en poÀng till LFC.

Femteplacerade Kristianstads DFF stod för motståndet när Linköpings FC spelade sin sextonde match i Damallsvenskan. Kristianstad kom till spel med två tidigare LFC-spelare från start (Hedvig Lindahl, Kosovare Asllani) och ytterligare en på bänken (Margret Lara Vidarsdottir)

Gästerna öppnade matchen och redan efter minut fick bortalaget en jättebra chans när Susanne Moberg spelade in bollen till Johanna Rasmusen som avslutade från nära håll. Ett skott som tvingade fram en väldigt bra räddning av Sofia Lundgren innan Nilla Fischer rensade undan returen på mållinjen.

Efter fem minuter kom Linköping första målchans när Jonna Andersson kom i ett bra avslutsläge, men skottet från LFC:s yttermittfältare gick precis utanför Hedvig Lindahls stolpe. En minut senare var LFC:s bäste målskytt, Manon Melis i ett bra läge men återigen gick avslutet strax utanför.

Efter två bra lägen från Linköping handlade det mesta om Kristianstad. De satte in en väldigt hög press, vilket stressade fram misstag från Linköping. Gästerna var tunga i sitt anfallsspel och stundtals tryckte de ner Linköping på defensiv planhalva. Det var således inte speciellt förvånande att det var bortalaget som tog ledningen och det var förre LFC-spelaren Kosovare Asllani som stod för målet.

Kristianstad var fortsatt bra i slutet av den första halvleken och när slutsignalen gick för den första halvleken så var det en rättvis ledning för bortalaget.

Linköping skapade ett par bra chanser i början av den andra halvleken men inget som resulterade i något mål för hemmalaget. Kristianstad i sin tur fick en väldigt bra chans när Kosovare Asllani kom fri efter tio minuter av halvleken men då visade Sofia Lundgren vilken bra målvakt hon är med en väldigt bra räddning.

Linköping spelade bättre i den andra halvleken och kom till fler och fler anfall ju längre matchen gick. Men känslan var att det saknades något framåt i Linköpings spel då flera av de avgörande passningarna inte nådde fram till rätt adress.

Men med tio minuter kvar kom tillslut kvitteringen när Emma Lundh stänkte dit bollen i nättaket efter en bra framspelning av Jessica Samuelsson. Linköping skapade sedan ytterligare ett antal bra chanser i slutskedet av matchen, men det räckte in till för seger. Matchen slutade 1-1 och Linköping fick bara med sig en poäng från matchen mot Kristianstad.

2012-09-10 22:00

Skrivet av: Gustaf Pettersson