Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
121 114 111 123

Mittfältare
30 105 108 106 25

Forwards
118

Ersättare
Ingen spelare

Spelade ej/ skadade/sjuka
Ingen spelare
Matchfakta
LFC   KG
2  0
(2-0, 0-0)

Varningar, LFC:
Varningar, KG:
Publik: 0
Domare: N/A

Första halvlek
13:e minuten 1-0 Linda Sällström
23:e minuten 2-0 Louise Fors

Andra halvlek
Byte LFC: Ut Josefin Alfsson, In Charlotte Rohlin
Byte LFC: Ut Mariann Gajhede, In Emma Lundh
Byte LFC Ut: Jonna Andersson, In Petra Larsson
GlÀdje efter Nillas mÄl
Foto: Filip Oskarsson

Seger för LFC i VÀxjö Cup

LFC besegrade Göteborg i finalen av VÀxjö Cup. Slutsiffrorna skrevs till 2-0 efter mÄl av Linda SÀllström och Louise Fors.

Linköpings FC ställdes mot Kopparberg/Göteborgs FC i finalen av Växjö Cup på söndagseftermiddagen. LFC, som slog ut Tyresö under lördag, mönstrade i stort sett samma lag som de gjorde i matchen mot Tyresö. De få skillnaderna var att Josefin Alfsson och Emma Lennartsson spelade från start istället för Charlotte Rohlin och Ingrid Schjelderup.

Linköping öppnade matchen på ett övertygande sätt och visade verkligen att de vill besegra Göteborg och spela hem turneringen. LFC skapade tidigt målchanser som följdes upp av hörnor som tyvärr blev resultatlösa. Efter tretton minuter tog LFC ledningen när Linda Sällström sköt ett skott som gick in i Kristian Hammarströms bortre kryss. Linköping var således i ledningen i matchen, en ledning som var rättvis.

LFC fortsatte att spela bra fotboll och fortsatte att skapa chanser. Tio minuter efter Sällströms ledningsmål fick LFC frispark precis utanför straffområdet. Fram klev Louise Fors och avlossade en raket som gick rakt upp i krysset, 2-0 till LFC! Göteborg kom upp i planen efter Linköpings utökning och började jaga för att kunna åstadkomma någonting offensivt. Men det var Linköpings match från första stund. LFC var i tvåmålsledning efter den första halvleken och kunde sedan spela av den andra halvleken.

Två mål inom de första tjugotre minuterna gjorde att LFC besegrade Göteborg och tog hem Växjö Cup.

Tränarkommentarer Jörgen Petersson:
– Vi visade jättebra moral igår och jobbade jättehårt men spelade inte bra. Jag tyckte att det var jättebra att vi kunde komma tillbaka i matchen.

– Idag spelade vi jättebra och vi är överlägsna i första halvlek. Vi spelar väldigt bra framåt samtidigt som vi spelar väldigt kontrollerat bakåt. Sista halvlek spelar vi av matchen på ett bra sätt och ger de inte mycket chanser.

2012-02-19 16:55

Skrivet av: Gustaf Pettersson