Topbanner Topbanner Twitter LFCTV på Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
102

Backar
112 114 111 115

Mittfältare
117 108 109 105 106

Forwards
110

Ersättare
101 107 118 123

Spelade ej/ skadade/sjuka
113 121 120
Matchfakta
SKOV   LFC
0  4
(0-1, 0-3)

Varningar, SKOV:
Varningar, LFC:
Publik: 75
Domare: N/A

Första halvlek
39 0-1 Manon Melis

Andra halvlek
52 0-2 Linda Sällström
62 0-3 Nilla Fischer
70 0-4 Louise Fors

Byten LFC
45 Ut Jessica Samuelsson, In Matilda Agné
45 Ut Lisa De Vanna, In Linda Sällström
Manon Melis avlossar ett skott
Foto: Filip Oskarsson

LFC nollade Skovbakken

Linköpings FC tog en mycket meriterande seger i och med vinsten mot danska ligatrean Skovbakken. Matchen slutade 0-4 till LFC som stod för en väl genomförd match.

Idag spelade Linköpings FC sin andra träningsmatch under träningslägret i Danmark. För motståndet stod Skovbakken, ett lag som tillhör topplagen i den danska ligan. LFC gjorde ett par ändringar i startelvan jämfört med den som startade mot Fortuna/Hjörring i lördags, bland annat gjorde Karen Bardsley sin första match i LFC-tröjan för säsongen.

Skovbakken var bra i den första halvlek och hade mer boll än Linköping under inledningen av den första halvleken och när LFC väl hade bollen gav de bort den. Med sex minuter kvar av halvleken tog LFC ledningen när Manon Melis sköt från straffområdeskrysset, ett skott som gick upp i nättaket. Målet från Melis var det enda i den första halvleken vilket innebar uddamålsledning för LFC.

Inför den andra halvleken gjorde LFC två byten, Matilda Agné ersatte Jessica Samuelsson och Linda Sällström ersatte Lisa De Vanna. I den andra halvleken spelade LFC väldigt bra och tog över matchen. Det var stundtals ren dominans från Linköping som skapade flera bra målchanser medan motståndet från Skovbakken hade stora problem att åstadkomma något offensivt. Åtta minuter i andra halvlek gjorde Linda Sällström mål med ett avslut inne i straffområdet. Tio minuter efter Sällströms mål gjorde Nilla Fischer Linköpings tredje mål för kvällen när hon placerade in bollen från straffområdeslinjen.

Med mindre än hälften kvar att spela av andra halvleken gjorde Louise Fors Linköpings fjärde mål för matchen efter en snygg framspelning av matchens gigant Emma Lundh. Det blev också slutresultatet i matchen, en match som LFC dominerade i den andra halvleken.

Tränarkommentarer Denise Reddy:
– Det var rätt bra i första halvlek och det tog lite tid för oss att hitta rätt i matchen. Vi hade inte så mycket boll under de första 25 minuterna och när vi väl hade bollen gav vi bort den lite för lätt och satte oss i försvarsspel.

– I andra halvlek hade vi stundtals jättebra anfallsspel med flera bra kombinationer. Vi skapade flera bra chanser på många sätt, vilket var roligt att se.

2012-03-20 19:50

Skrivet av: Gustaf Pettersson