Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
121 105 107 120

Mittfältare
111 112 106 25

Forwards
116 114

Ersättare
102 108 109 10
115 123

Spelade ej/ skadade/sjuka
113
118
Matchfakta
LFC   SSK
1  1
(1-1, 0-0)

Varningar, LFC: Pernille Harder
Varningar, SSK:
Publik: 336
Domare: Jacob Hallkvist

Första halvlek
21:e 0-1 Matilda Rosqvist (Erika Nilsson Waara)
37:e 1-1 Pernille Harder (Jonna Andersson)

Andra halvlek

Inga mål

Byten
62:e Ut Jonna Andersson, In Lidija Kulis
62:e Ut Maja Krantz, In Jessica Samuelsson
75:e Ut Pauline Hammarlund, In Stina Blackstenius
Jessica Samuelsson 2012 LFC-Piteå
Foto: Filip Oskarsson

LFC tog en poäng i hemmapremiären

Linköpings FC skapade mängder av målchanser men lyckades inte förvalta chanserna. Det gjorde att de "bara" mäktade med ett oavgjort resultat mot Sunnanå.

Linköpings FC inledde hemmapremiären på ett lovande sätt och efter fyra minuter hade de skapat två bra målchanser, dock utan att hitta nätet bakom Susanne Nilsson i Sunnanå. Gästerna från Skellefteå spelade stabilt i defensiven och gick framåt med vassa spelvändningar där Julia Spetsmark stod för det mesta i gästernas offensiv.

Under den första kvarten i första halvlek kontrollerades av Linköpings FC, men därefter började Sunnanå jobba sig in i matchen. Efter tjugo minuter tog gästerna ledningen när Matilda Rosqvist kom först till bollen och styrde in ledningsmålet efter ett fint inlägg av Erika Nilsson.

Skellefteålaget var sedan spelförande ett kortare tag innan Linköpings FC återigen tog tag i taktpinnen. Danskan Pernille Harder var på alerten och lyckades efter 37 minuter kvittera matchen med ett välplacerat skott. Linköping tryckte sedan på för ett ledningsmål i den första halvleken men fick gå till pausvila med 1-1 på måltavlan.

Den andra halvleken kontrollerades av LFC som skapade flera bra chanser utan att ta ledningen i matchen. Sunnanå visade sig nämligen vara väldigt stabila i defensiven och skickade iväg bollen så fort den kom in i straffområdet.

LFC krigade på men fick ingen utdelning för sitt slit. Nykomlingen Sunnanå lyckades kriga till sig en poäng på Folkungavallen, medan LFC såg tre möjliga poäng bli till en.

– Jag tycker vi förtjänar ett bättre resultat. Ser man till antalet målchanser så är det en klar fördel till oss och jag tycker att vi ska tre poäng. Men vi är lite för ineffektiva, säger Martin Sjögren.

2013-04-21 17:20

Skrivet av: Gustaf Pettersson