Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
115 105 107 120

Mittfältare
121 112 106 111

Forwards
116 114

Ersättare
102 108 10
115 123

Spelade ej/ skadade/sjuka
109 113
118
Matchfakta
LFC   KIF
2  2
(0-1, 2-1)

Varningar, LFC:
Varningar, KIF:
Publik: 5361
Domare: Annika Andric

Mål
0-1 44:e min Irena Martinkova
0-2 57:e min Sarah Michael
1-2 83:e min Charlotte Rohlin
2-2 85:e min Magdalena Ericsson

Byten
45:e min Ut Maja Krantz, In Emma Lennartsson
66:e min Ut Petra Larsson, In Lidija Kulis
LFC-KIF 130505
Foto: Ted Malm

LFC tog en poäng på Linköping Arena

Inför 5361 åskådare tog LFC en poäng i den första matchen på Linköping Arena. Magdalena Ericsson blev stor poängräddare med sin kvittering med fem minuter kvar av matchen.

På söndagen spelade Linköpings FC sin första match på Linköping Arena med KIF/Örebro som motståndare. Efter en invigningsceremoni drog matchen igång och det var KIF/Örebro som inledde matchen på bäst sätt. LFC öppnade trevande och lyckades inte riktigt i anfallsspelet. Chanserna uppenbarade sig men effektiviteten i planens sista tredjedel infann sig inte för hemmalaget.

Den första halvleken bjöd inte på något skönspel från något av lagen och det tog lång tid innan det skapades några riktigt bra målchanser. Efter en halvtimme skapade Örebro en bra målchans genom Sarah Michael, men Sofia Lundgren räddade skottet från Örebros duktige anfallare.

I slutskedet av den första halvleken fick publiken på Linköping Arena sitt det historiskt första målet på arenan när gästerna i Örebro tog ledningen genom Irena Martínková.

LFC var sedan nära att kvittera i inledningen av den andra halvleken men Emma Lennartsson träffade ribban istället för nätet och LFC fick fortsätta jaga för att komma ikapp Örebro.

Jakten blev dock svårare efter 57 minuter då Örebro utökade genom Sarah Michael som utnyttjade ett aningen passivt försvarsspel från LFC. Örebro såg länge ut att bli en övermäktig motståndare men LFC tog tag i matchen under den sista kvarten och bestämde sig för att ta poäng.

Med sju minuter kvar kom reduceringen när Charlotte Rohlin utnyttjade en retur och satte dit reduceringen. Två minuter senare kvitterade Magdalena Ericsson med ett inspel som gick förbi samtliga spelare i straffområdet och slank in vid den bortre stolpen.

LFC försökte sedan åstadkomma ett ledningsmål men lyckade inte innan Annika Andric blåste av matchen. Den första matchen på Linköping Arena slutade således 1-1 och LFC fick med sig en poäng.

LFCs tränare Martin Sjögren var nöjd med den månghövdade publiken som hade hittat till premiärmatchen.

– Det var jäkligt kul och det är så här man önskar att det ska vara varje matchen. Vi kanske inte kan räkna med att det ska vara så här mycket men vi kan önska att det kan vara lite mer än vad det har varit tidigare, säger Martin som också är nöjd med lagets avslutande kvart.

– Jag tycker att andra halvlek är bättre totalt sett. Den sista kvarten släpper vi på handbromsen och känslan som vi har då är den känsla som vi måste ha från börjat.

2013-05-05 21:00

Skrivet av: Gustaf Pettersson