Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
115 105 107 120

Mittfältare
10 111 106 25

Forwards
116 114

Ersättare
102 108 109 121
123

Spelade ej/ skadade/sjuka
113
118
Matchfakta
KDFF   LFC
1  2
(0-1, 1-1)

Varningar, KDFF:
Varningar, LFC:
Publik: 308
Domare: Malin Johansson

Mål
14:e min 0-1 Pernille Harder (Renée Slegers)
60:e min 0-2 Jonna Andersson (Jessica Samuelsson)
89:e min 1-2 Självmål

Byten
64:e min Ut Pauline Hammarlund, In Stina Blackstenius
81:e min Ut Emma Lennartsson, In Lidija Kulis
LFC-SunnanÄ 2013
Foto: Ted Malm

Första segern pÄ bortaplan Àr bÀrgad!

Linköpings FC tog sin första seger pÄ bortaplan nÀr Kristianstad besegrades med 1-2. En bra laginsats gav LFC chansen att ta hem segern i den viktiga bortamatchen.

Linköpings FC åkte ner till Kristianstad för möte mot fjärdeplacerade Kristianstads DFF. Matchen började bra för LFC som tidigt skapade målchanser mot landslagsmålvakten Hedvig Lindahl.

Efter fjorton minuter tog Linköping ledningen när Pernille Harder nickade in bollen efter en hörna och gav därmed LFC en mycket bra start på matchen. Fem minuter senare fick LFC ytterligare ett bra läge när Pauline Hammarlund fick en chans, men skottet från LFC-anfallaren gick utanför.

Linköping spelade bra under den första halvleken och fick flera bra lägen tack vare ett bra passningsspel som satte Kristianstad under press. Kristianstad hade svårt att skapa mot LFCs kompakta försvarsspel med Charlotte Rohlin och Nilla Fischer som sista utposter.

Kristianstad spelade bra i inledningen av den andra halvleken men det blev aldrig riktigt farligt när hemmalaget gick till anfall. LFC styrde undan hemmalagets målchanser och de gånger som Sofia Lundgren väl sattes på prov räddade hon skotten.

Linköping utökade sin ledning efter en timme i matchen när Jonna Andersson nickade in ett inlägg från Jessica Samuelsson, Jonnas första mål i Damallsvenskan 2013.

LFC kontrollerade sedan matchen fram till slutskedet av andra halvleken då hemmalaget lyfte fram fler spelare i sitt anfallsspel. Det gav resultat och reduceringen kom till med en minut kvar av ordinarie då Charlotte Rohlin nickade in bollen i egen målbur. LFC stod sedan emot Kristianstads slutforcering och tog sin första seger på bortaplan.

– Det som är glädjande med den här matchen är att vi kontrollerar den till fullo och att vi äger varje meter på planen. En bidragande faktor till det är att vi har ett försvarsspel av yppersta klass och som idag visar varför samtliga av dem är uttagna till landslagsspel, säger LFCs Anders Jacobson.

– Vi har ett centralt mittfält som sorterar ut sina motståndare och dominerar i duellspelet. Den tredje faktorn är att vi har en bra variation i vårt uppbyggnadsspel och tillämpning av vårt speldjup.

– Ett stort plus till varje spelare som idag har velat vara med och bidra under 94 minuter. Ett litet minus är vårat något naiva spel i slutet av matchen som resulterade i ett insläppt mål. Men sätt över 90 minuter ska vi vinna den här matchen, alla dagar i veckan.

2013-05-18 18:45

Skrivet av: Gustaf Pettersson