Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
115 105 107 120

Mittfältare
10 111 106 25

Forwards
116 114

Ersättare
102 109 121
123

Spelade ej/ skadade/sjuka
108 112 113
118
Matchfakta
PIF   LFC
1  2
(1-0, 0-2)

Varningar, PIF: June Pedersen
Varningar, LFC: Nilla Fischer, Jessica Samuels
Publik: 798
Domare: Camilla Eriksson

Mål
40:e min 1-0 Clara Markstedt (Sofie Persson)
73:e min 1-1 Nilla Fischer (Renée Slegers)
83:e min 1-2 Pernille Harder (Renée Slegers)

Byten
46:e min Ut Pauline Hammarlund, In Stina Blackstenius
73:e min Ut Jonna Andersson, In Maja Krantz
74:e min Ut Emma Lennartsson, In Lidija Kulis
LFC - Malmö 130528
Foto: Ted Malm

LFC vÀnde och vann borta mot PiteÄ

LFC lÄg under med uddamÄlet inför den andra halvleken och det sÄg lÀnge ut att bli en mÄllös tillstÀllning för LFC. Men med tvÄ mÄl sista 18 mintuer av matchen vÀnde LFC och vann med 1-2 efter mÄl av Nilla Fischer och Pernille Harder.

Vårsäsongens sista bortamatch spelade på Damallsvenskans nordligaste arena, LF Arena i Piteå. Linköping kom till matchen med gott självförtroende efter två raka vinster och en lång trend av matcher utan förlust.

Hemmalaget Piteå skapade matchens första målchans när tidigare LFC-spelaren Lisa Klinga avlossade ett skott som räddades av LFCs målvakt Sofia Lundgren. Tre minuter senare skapade LFC sin första chans när Pernille Harder kom till skott, en målchans som inte gav någon utdelning.

Den första halvleken bjöd inte på speciellt många målchanser utan handlade mest om kamp och ett ställningskrig mellan de båda lagen. Men med fem minuter kvar av första halvleken kom matchens första mål när Piteå satte dit ledningsmålet genom Clara Markstedt, framspelad av anfallskollegan Sofie Persson.

LFC gjorde ett tidigt byte i den andra halvleken när Stina Blackstenius kom in istället för Pauline Hammarlund. Efter fem minuter skapade Stina sin första målchans i matchen, men skottet från LFCs 17-åriga talang gick utanför.

LFC krigade på och låg på i ett försök att åstadkomma en kvittering i matchen. Efter 28 minuter av andra halvleken kom tillslut LFCs kvittering när Nilla Fischer nickade bollen efter en välslagen hörna av Renée Slegers.

Tio minuter senare hade LFC vänt matchen när Pernille Harder gjorde sitt sjätte mål i Damallsvenskan 2013 och återigen var det holländskan Renée Slegers som stod för framspelningen.

Mot slutet av matchen försökte Piteå åstadkomma en kvittering av matchen, men LFC höll ut och bärgade därmed sin tredje raka seger. Vinsten innebar att LFC avancerade upp till tredjeplats i serien.

– Det var givetvis jäkligt skönt att vinna. Vi gör ingen bra prestation men vinner matchen tack vare två mål på fasta situationer. Vi för det mesta av spelet men Piteå skapar lite fler målchanser än vad vi gör, men det handlar om att göra mål och vi utnyttjar våra fasta situationer idag, säger LFCs Martin Sjögren.

2013-06-05 21:00

Skrivet av: Gustaf Pettersson