Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
121 120 107 115

Mittfältare
123 111 112 25

Forwards
116 109

Ersättare
102 108 10 114
117 118

Spelade ej/ skadade/sjuka
101 113
Matchfakta
LFC   KG
3  0
(1-0, 2-0)

Varningar, LFC:
Varningar, KG:
Publik: 779
Domare: Linn Andersson

Mål
41:e 1-0 Magdalena Ericsson
52:e 2-0 Stina Blackstenius
76:e 3-0 Pernille Harder

Byten
63:e Ut Eunice Beckmann, In Emma Lenartsson
77:e Ut Stina Blackstenius, In Linda Sällström
80:e Ut Jonna Andersson, In Pauline Hammarlund
LFC-Umeå 130612
Foto: Ted Malm

Målglada LFC gjorde det igen

På måndagkvällen ställdes tabelltrean Linköpings FC mot fjärdeplacerade Kopparberg/Göteborgs FC. En match som var otroligt viktig i kampen om den åtråvärda tredjeplatsen i Damallsvenskan. LFC fortsatte på sin målglada inställning och vann med 3-0. Därmed har LFC 11-2 i målskillnad de sista tre matcherna.

Linköping öppnade matchen en aning trevande och fick inte riktigt igång sitt anfallsspel. Gästerna från Göteborg var inte mycket hetare och inledningen var tämligen händelsefattig.

Linköping förde emellertid spelet under den första halvleken och slet väldigt hårt för att lyckas skapa något offensivt. 17-åriga Stina Blackstenius visade framfötterna och visade varför hon är en startspelare i Damallsvenskan.

När den första halvleken närmade sig sitt slut lyckades LFC spräcka Göteborgs nolla när Magdalena Ericsson nickade in bollen efter en välslagen hörna. Det målet gav LFC en välbehövlig ledning inför den andra halvleken.

LFC var fortsatt bättre i den andra halvleken och skapade fler bra målchanser än gästerna från västkusten. Redan efter sju minuter i den andra halvleken utökade LFC sin ledning genom Stina Blackstenius, hennes tredje mål i Damallsvenskan.

Göteborg försökte sedan ta sig ikapp genom att lyfta upp spelet. Dessutom gjorde Göteborg ett par byten och förre LFC-spelaren Jessica Landström kom in i matchen.

Men det här var Linköpings FCs match. Med en kvart kvar att spela utökade LFC sin ledning genom Pernille Harder, som därmed gjorde sitt fjortonde mål i Damallsvenskan 2013.

Med drygt en kvart kvar fick Linda Sällström göra comeback efter en lång skadefrånvaro. Linda fick en bra chans redan efter ett par minuter men avslutet gick dessvärre utanför.

LFC stod för en bra insats och tog hem tre välförtjänta poäng och har därmed greppet om tredjeplatsen i tabellen.

– Det var jätteroligt idag. Dock startar vi första halvleken relativt segt, men vi ska ändå ta med att det är halt på planen idag och man märkte redan på uppvärmningen att första touchen var viktig. När vi väl får korn på det spelet så får vi med oss mer energi ur varje situation, säger LFCs Anders Jacobson.

2013-09-16 21:30

Skrivet av: Gustaf Pettersson