Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
121 107 3 120

Mittfältare
19 106 12 25

Forwards
109 116

Ersättare
102 105 108 10
11 114 117

Spelade ej/ skadade/sjuka
111 115 118
Matchfakta
LPOOL   LFC
2  1
(1-1, 1-0)

Varningar, LPOOL:
Varningar, LFC:
Publik: 0
Domare: Kateryna Monzul

MĂ„l
1-0 Gemma Davison
1-1 Kristine Minde
2-1 Natasha Dowie

Byten
Ut Jonna Andersson, In Emma Lennartsson
LFC - Kristianstad Cupen 2014
Foto: Filip Oskarsson

Förlust i första mötet mot Liverpool

LFC fick en tuff start pÄ Àventyret i Champions League dÄ brittiska Liverpool FC vann första matchen lagen emellan med 2-1. NÀsta vecka vÀntar returmötet pÄ Linköping Arena.

LFC fick en trevande inledning pÄ matchen pÄ Select Security Stadium dÄ Liverpool var det spelförande laget inledningsvis. Det var en matchinledning som skedde i högt tempo men dÀr kvalitén pÄ spelet inte höll allra högsta klass.

Liverpool tog ledningen i matchen i den fjortonde minuten genom Gemma Davison, som utnyttjade en situation efter en hörna och lyckades fÄ in bollen precis intill Katie Fraines ena stolpe.

Hemmalaget var nÄgot starkare den första halvtimmen innan Linköping började ta över spelet mer och mer. LFC skapade ett flertal bra chanser, bland annat hade Kristine Minde ett frilÀge som slutade med en benparad av Liverpools mÄlvakt Elizabeth Stout.

Med sex minuter kvar av första halvlek lyckades Linköping tillslut kvittera stÀllningen i matchen. Magdalena Ericsson spelade fram till Minde som i öppet lÀge frÄn straffpunkten rullade in kvitteringen. Ett mÄl frÄn Kristine som faststÀllde resultatet för den första halvlek.

Den andra halvlekens inledning var Àn mer fartfylld Àn i den första och innehöll dessutom mÄlchanser Ät bÄda hÄll. Bland annat var Linköpings Stina Blackstenius framme och hotade vid ett par tillfÀllen utan att lyckas hitta nÀtet bakom Stout.

Liverpool gjorde ett taktiskt byte nÀr Nicole Rolser kom in planen och höjde hemmalagets offensiv kraft. Hon var kort efter bytet nÀra att ge Liverpool ledningen nÀr hon trÀffade ribban pÄ Linköpings mÄlbur. I situationen efterÄt stack LFC upp och skapade en kontring som slutade med att Stina Blackstenius var ytterst nÀra att ge Linköping ledningen.

Med en kvart kvar av andra halvlek Ă„tertog Liverpool ledningen i matchen genom Natasha Dowie.

Linköping försökte komma ikapp i slutskedet av andra halvleken men lyckades inte fÄ in nÄgot mer mÄl. LFC föll dÀrmed i den första matchen med 2-1. Torsdag 16/10 spelas returmatchen pÄ Linköping Arena.

– Det var en match i högt tempo med tvĂ„ lag som spelade relativt mycket i djupled och med en vĂ€ldigt snabb plan. Vi skapar nĂ„got fler mĂ„lchanser medan Liverpool Ă€r lite mer förande av spelet. Vi Ă€r naturligtvis inte nöjda med att inte komma hĂ€rifrĂ„n med en vinst men vi har trots allt skaffat oss ett bra utgĂ„ngslĂ€ge inför returen, sĂ€ger Martin Sjögren.

2014-10-08 22:00

Skrivet av: Gustaf Pettersson