Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
115 3 120 25

Mittfältare
11 12 106 123

Forwards
116 109

Ersättare
1 107 10 114
117 19 124

Spelade ej/ skadade/sjuka
Ingen spelare
Matchfakta
LFC   PIF
5  0
(3-0, 2-0)

Varningar, LFC:
Varningar, PIF:
Publik: 548
Domare: Fredrik Oppong

MĂ„l
1-0 Vera Diatel
2-0 Pernille Harder
3-0 Pernille Harder
4-0 Pernille Harder
5-0 Fridolina Rolfö

Byten Ut Mariann Gajhede, In Emma Lennartsson
Ut Stina Blackstenius, In Fridolina Rolfö
Ut Tove Almqvist, In Venera Rexhi
LFC-RosengÄrd 2015 Pernille Harder
Foto: Filip Oskarsson

Pernille Harder sÀnkte PiteÄ

Linköpings FC följde upp cuptiteln med att besegra PiteÄ IF pÄ Linköping Arena. Stor matchvinnare för LFC blev Pernille Harder som hittade nÀtet tre gÄnger under matchen. (Arkivbild)

LFC öppnade riktigt bra och redan efter fyra minuter sköt LFC:s Stina Blackstenius i stolpen bakom Hilda Carlén, en chans som uppstod efter fint förarbete av Jonna Andersson.

Fem minuter senare tog LFC ledningen genom ukrainskan Vera Diatel, vars skott letade sig över mÄllinjen via förre LFC-spelaren Faith Ikidi.

Linköping fortsatte att trycka pÄ och PiteÄ hade stundtals svÄrt att hÀnga med nÀr hemmalaget gick framÄt. Det gav upphov till ett flertal chanser och fasta situationer.

Det var just en fast situation som gav matchens andra mÄl. Magdalena Ericsson slog en bra hörna som Pernille Harder nickade in bakom Carlén.

Det var fortsatt dominans frÄn hemmalaget och de chanser som gÀsterna frÄn Norrland skapade var lÀttrÀknade.

Med ett par minuter kvar av halvleken utökade LFC ledningen till 3-0 genom Pernille Harder som lobbade bollen av Carlén och dÀrmed satte sitt sjÀtte mÄl i Damallsvenskan 2015.

Linköping fortsatte att kontrollera spelet i inledningen av den andra halvleken, trots att PiteÄ kom ut pÄ ett aggressivare sÀtt Àn vad de gjorde i den första akten.

Om inte matchen var avgjord efter den första halvleken sÄ blev det definitivt avgjord nio minuter in i halvleken. Pernille Harder fick ett bra frisparkslÀge och skickade in den intill den bortre stolpen, mycket vackert!

Tio minuter efter LFC:s fjÀrde mÄl var det ytterst nÀr att det blev ett femte. Backen Jessica Samuelsson fick bollen i offensivt straffomrÄde men skottet frÄn LFC:s landslagsspelare gick i burgaveln.

Pernille Harder var pÄ strÄlande humör och det syntes vÀldigt tydligt att hon gick för fler mÄl i matchen. Hon sköt i stort sett varje gÄng som hon fick tillfÀlle och var allt som oftast högst upp pÄ inlÀgg.

Med tre minuter kvar av ordinarie tid utökade Linköping Ànnu en gÄng nÀr Fridolina Rolfö sÀkert placerade in bollen vid den bortre stolpen.

Rolfös mÄl faststÀllde slutresultatet till 5-0 och LFC tog sig dÀrmed upp till andra plats i tabellen dÄ de passerade Eskilstuna pÄ bÀttre mÄlskillnad.

– Otroligt kul att se att vi lyckades skifta fokus frĂ„n söndagen tills idag. Vi gör en vĂ€ldigt bra insats och faller inte i fĂ€llan som vi gjorde nĂ€r vi mötte dem borta. Pernille visade vĂ€gen pĂ„ ett fantastiskt sĂ€tt och en spelare med hennes individuella fĂ€rdigheter har kapacitet att avgöra den hĂ€r typen av matcher, sĂ€ger Martin Sjögren.

2015-08-12 20:48

Skrivet av: Gustaf Pettersson