Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
115 107 120 25

Mittfältare
111 3 12 19

Forwards
109 114

Ersättare
1 106 10 11
114 121

Spelade ej/ skadade/sjuka
Ingen spelare
Matchfakta
LFC   EU
0  0
(0-0, 0-0)

Varningar, LFC:
Varningar, EU:
Publik: 3743
Domare: Pernilla Larsson

MĂ„l
Inga mÄl

Byten
Ut Janni Arnth, In Fridolina Rolfö
Ut Renée Slegers, In Mariann Gajhede

LFC-Bröndby 2015
Foto: Filip Oskarsson

Guldchansen Àr borta för LFC

Guldchansen dog för LFC i sÀsongens sista hemmamatch. En vÀlspelad match mellan tvÄ vÀldigt bra lag slutade 0-0 och dÀrmed blir det en kamp mellan RosengÄrd och Eskilstuna om vilka som tar hem SM-guldet.

Matchen öppnade i ett vÀldigt högt tempo med tvÄ lag som ville ta kommandot och sÀtta tonen för matchbilden direkt.

Eskilstuna hade nÄgot mer utav spelet under första halvan av den inledande halvleken men det var LFC som skapade chanser. Ett par av dem var riktigt bra men Eskilstunas mÄlvakt Emelie Lundberg stod för ett antal vassa rÀddningar och sÄg till att Linköping inte tog ledningen i matchen.

Det var en vÀldigt underhÄllande fotbollsmatch som innehöll fart, kamp och en hel del skönspel. Linköping lÄg nÀrmast ett ledningsmÄl under de första 45 minuterna men fick inte utdelning och matchen var sÄledes mÄllös nÀr lagen gick för pausvila.

I den andra halvleken hade Eskilstuna ett par vÀldigt bra chanser som rÀddades av LFC:s Katie Fraine, som med sin orÀdda spelstil satte stopp nÀr Eskilstuna försökte med sitt djupledsspel.

Under de sista tjugo minuterna sÄ var det Linköping som tryckte pÄ framÄt och skapade tryck pÄ offensiv planhalva. Eskilstuna försvarade sig vÀl och fick allt som oftast stopp pÄ LFC eller tÀckte av ytorna nÀr det nÀrmade sig avslutslÀge.

Med sex minuter kvar fick lagkapten Charlotte Rohlin ett gyllene lÀge att ge Linköping ledningen men dÄ stod Lundberg för Ànnu en vass rÀddning.

PÄ tillÀggstid var det ytterst nÀra att Pernille Harder satte en frispark, men avslutet gick precis utanför mÄlramen.

Matchen slutade 0-0 och dÀrmed Àr guldchansen borta för LFC. Efter slutsignal hyllades Charlotte Rohlin som gjorde sin sista match pÄ hemmaplan innan hon avslutar karriÀren efter nÀstas veckas bortamatch mot RosengÄrd.

– SjĂ€lvklart Ă€r vi besvikna över det hĂ€r resultatet. Vi gör en bra match men det Ă€r klart att vi ska göra mĂ„l pĂ„ nĂ„gon av vĂ„ra chanser. Vi fĂ„r slicka sĂ„ren de nĂ€rmaste dagarna och ladda om för att Ă„ka ner till Malmö och jaga en plats i Champions League, sĂ€ger Martin Sjögren.

2015-10-11 21:00

Skrivet av: Gustaf Pettersson