Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
1

Backar
115 107 120 25

Mittfältare
19 12 3 116

Forwards
106 114

Ersättare
101 109 10 11
117 121 123

Spelade ej/ skadade/sjuka
Ingen spelare
Matchfakta
KGFC   LFC
1  0
(1-0, 0-0)

Varningar, KGFC:
Varningar, LFC:
Publik: 420
Domare: Alicia Westman

MĂ„l
1-0 Manon Melis

Byten
Ut Claudia Neto, In Stina Blackstenius
LFC-Bröndby 2015
Foto: Filip Oskarsson

Andra raka förlusten

LFC föll för andra gÄngen inom loppet av fem dagar. Hemmalaget Göteborg tog ledningen i första halvlek, ett mÄl som blev avgörande i matchen. (Arkivbild)

I inledningen av matchen hade Göteborg mest boll och kontrollerade till en början av spelet, en period dÀr LFC kontrade ett par gÄnger om och kom till ett par avslut.

LFC började sedan ta över allt mer av bollinnehavet men lyckades inte omvandla det till mÄlchanser.

Efter 18 minuter tog Göteborg ledningen i matchen pÄ ett mycket vackert sÀtt. Manon Melis vek in frÄn kanten och sköt ett skott som letade sig in vid den bortre stolpen bakom Cajsa Andersson.

Efter hemmalagets ledningsmÄl blev Linköping nÄgot stressade vilket ledde till att LFC:s bolltapp över planen ökade, et resultat av ett anfallsspel som stundom gick lite för fort.

Under de sista fem minuterna av den första akten skapade LFC ett gÀng högklassiga chanser men inget av avsluten överlistade hemmalagets mÄlvakt Fanny Lund.

ChansmÀssigt var det fortsatt övertag för LFC i inledningen av den andra halvleken, men det blev aldrig riktigt farligt nÀr gÀsterna gick framÄt.

Under vissa sekvenser av halvleken var det Göteborg som höll i bollen och kontrollerade spelet, nÄgot som till synes ökade stressnivÄn hos LFC-spelarna.

Med en kvart kvar av ordinarie tid dök den stora kvitteringschansen upp för LFC nÀr Stina Blackstenius kom igen, men avslutet frÄn Stina smet precis utanför Lunds högra stolpe.

Under de avslutande tio minuter var LFC ytterst nÀra att kvittera ett par gÄnger om, bland annat rensades ett avslut frÄn Charlotte Rohlin bort pÄ mÄllinjen.

Inför 420 ÄskÄdare föll LFC mot Göteborg med 1-0, Linköpings andra raka förlust.

2015-07-30 22:30

Skrivet av: Gustaf Pettersson