Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
115 107 120 25

Mittfältare
111 3 12 19

Forwards
109 116

Ersättare
1 10 11 114
121

Spelade ej/ skadade/sjuka
Ingen spelare
Matchfakta
FCR   LFC
5  0

Varningar, FCR:
Varningar, LFC:
Publik: 4255
Domare: Sara Persson

Mål
1-0 Natasha Andonova
2-0 Lina Nilsson
3-0 Natasha Andonova
4-0 Sara Björk Gunnarsdottir
5-0 Natasha Andonova

Byten
Ut Janni Arnth, In Fridolina Rolfö
Ut Renée Slegers, In Tove Almqvist
Ut Magdalena Ericsson, In Maja Krantz
stina alexandra Matilda
Foto:

LFC föll i sÀsongens sista match

Linköping föll tungt i sÀsongens sista match. FC RosengÄrd var numret större och straffade LFC för sina misstag. Slutresultatet skrevs till 5-0 till RosengÄrd som dÀrmed tog hem SM-guldet. (Arkivbild)

Linköping fick en tuff start på säsongens sista match. I den nionde minuten tog SM-guld jagande Rosengård ledningen med 1-0 genom Natasha Andonova.

Kort efter målet skapade LFC ett par chanser, bland annat hade Magdalena Ericsson ett skott på mål efter frispark ett par minuter efter Andonovas mål.

LFC, som fortfarande hade en teoretisk möjlighet att nå en Champions League plats, fick en än tuffare uppförsbacke efter 23 minuter när Lina Nilsson utökade hemmalagets ledning till 2-0.

Den första halvleken innehöll två mål från hemmalaget och Linköping var således tvingade till jakt i den andra halvleken.

LFC gjorde två offensiva byten i paus med ambition att trycka framåt. Det skapades en del chanser men genererade inte i något mer än just bara chanser.

Med arton minuter kvar av ordinarie tid gjorde Andonova sitt andra mål i matchen och satte spiken i kistan. Två minuter senare utökade Rosengård till 4-0 genom Sara Björk Gunnarsdottir.

Med tolv minuter kvar fastställde Rosengård slutresultatet till 5-0 efter Andonovas tredje mål i matchen.

I och med att Piteå tog en poäng i sin match mot Hammarby trillade Linköping ner till fjärde plats i Damallsvenskan 2015.

2015-10-18 19:00

Skrivet av: Gustaf Pettersson