Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt

Backar

Mittfältare

Forwards

Ersättare
Ingen spelare

Spelade ej/ skadade/sjuka
Ingen spelare
Matchfakta
LFC   AIK
9  1
(4-1, 5-0)

Varningar, LFC:
Varningar, AIK:
Publik: 0
Domare: N/A

MĂ„l
1-0 Kristine Minde
2-0 Stina Blackstenius
2-1 Juliette Kemppi
3-1 Emma Lennartsson
4-1 Mariann Gajhede
5-1 Charlotte Rohlin
6-1 Mariann Gajhede
7-1 Vera Djatel
8-1 SjÀlvmÄl
9-1 Jessica Samuelsson
LFC-AIK 22/4-2014
Foto: Filip Oskarsson

LFC besegrade AIK med 9-1

Linköpings FC spelade pĂ„ tisdagskvĂ€llen trĂ€ningsmatch mot AIK. Det blev en komfortabel seger för LFC som vann med hela 9-1 (4-1). NĂ€sta trĂ€ningsmatch spelas pĂ„ lördag mot KIF/Örebro.

Det var aldrig nÄgot snack om saken pÄ Linköping Arena pÄ tisdagskvÀllen. LFC tog ledningen efter fyra minuter in i första halvlek genom Kristine Minde, en ledning som de aldrig slÀppte.

Det var ett markant spelövertag för hemmalaget som gÄng pÄ gÄng hotade gÀstande AIK:s backlinje. Efter drygt 20 minuter kom nÀsta mÄl framÄt nÀr Stina Blackstenius rullade in 2-0 efter ett fint anfall.

AIK reducerade till 2-1 kort dÀrefter men ungefÀr lika snabbt replikerade LFC och utökade till 3-1. Hemmalaget passade pÄ att göra ytterligare ett mÄl under de första 45 och gick till pausvila med en 4-1-ledning.

Matchbilden var ungefÀr densamma i den andra halvleken. LFC hade vÀldigt mycket boll och skapade ett stort antal mÄlchanser. Det var dÀrför inte helt ologiskt att det rann ivÀg allt mer i mÄlprotokollet.

Linköping stod för fem mÄl framÄt i den andra halvleken vilket gjorde att slutresultatet skrevs till 9-1.

Samtliga spelare i truppen fick chansen att fÄ speltid och den publik som hade letat sig till arenan fick sÄledes stifta bekantskap med nyförvÀrven Cajsa Andersson, Vera Djatel samt provspelande Courtney Strode för första gÄngen.

– Vi tar ytterligare ett steg mot att hitta rĂ€tt inför Svenska Supercupen och Champions League, men vi ska inte dra för stora vĂ€xlar av slutresultatet. Vi ska ocksĂ„ ha i berĂ€kningar att vi pĂ„ grund av en tidigare tĂ€vlingssĂ€song ska ligga en mĂ„nad före AIK, sĂ€ger Martin Sjögren.

– Det som Ă€r positivt Ă€r att vi skapar mycket mĂ„lchanser och att det Ă€r mĂ„nga olika mĂ„lskyttar i matchen. Dessutom gör vi Ă„tta byten och fortsĂ€tter hĂ„lla hög kvalitĂ©.

2015-02-17 19:00

Skrivet av: Gustaf Pettersson