Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
1

Backar
115 3 120 25

Mittfältare
11 12 106

Forwards
109 116 19

Ersättare
2 10 114 17
124

Spelade ej/ skadade/sjuka
Ingen spelare
Matchfakta
LFC   MIF
4  2
(3-0, 1-2)

Varningar, LFC: Claudia Neton
Varningar, MIF:
Publik: 481
Domare: Linn Andersson

Mål
1-0 Stina Blackstenius
2-0 Kristine Minde
3-0 Mariann Gajhede
3-1 Tameka Butt
4-1 Stina Blackstenius
4-2 Clara Alm

Byten LFC
Ut Mariann Gajhede, In Emma Lennartsson
Ut Tove Almqvist, In Emilia Larsson
LFC-Rosengård 2015
Foto: Filip Oskarsson

Första premiärvinsten sedan 2010

3:e april 2010 var fram tills idag senast Linköpings FC vann en premiärmatch. Mallbacken besegrades med 4-2 inför 481 åskådare på Linköping Arena. (Arkivbild)

Linköping öppnade matchen piggast och tog tidigt offensiva initiativ mot ett lågt försvarande Mallbacken. Efter elva minuter kom ledningsmålet när Stina Blackstenius öppnade Linköpings målskytte i Damallsvenskan 2016.

LFC ägde större delen av spelet i den första halvleken och gästande Mallbacken fick inrikta sig på att försvara eget straffområde.

Det blev ytterligare två mål för hemmalaget i den första halvleken. Kristine Minde samt Mariann Gajhede stod för ett mål vardera vilket gav Linköping en stabil ledning efter matchens första hälft.

‚Äď Inf√∂r den andra halvleken pratade vi om att vi skulle forts√§tta som i den f√∂rsta halvleken. Vi vet att vi kommer vara spelf√∂rande i m√•nga matcher s√• det √§r viktigt att vi forts√§tter trycka p√• fram√•t och inte trillar ner i tempo, s√§ger Martin Sj√∂gren.

LFC var fortsatt spelförande i den andra halvleken, men bjöd gästerna i Mallbacken på ett par chanser. Tretton minuter in i halvleken utnyttjade gästerna detta och reducerade till 3-1 efter mål av Tameka Butt.

Stina Blackstenius såg till att utöka Linköpings ledning till 4-1 med en kvart kvar att spela när hon tryckte in bollen från en dryg meter.

På tilläggstid reducerade Mallbacken ännu en gång när Clara Alm hittade nätet bakom Cajsa Andersson.

‚Äď Det √§r bra att vinna en premi√§r. Oavsett vad det blir i f√∂rs√§ongsmatcherna s√• ser man p√• resultatet i den f√∂rsta omg√•ngen att det √§r tajta matcher. Det √§r s√• det kommer se ut och Damallsvenskan √§r en tuff serie, avslutar Martin.

2016-04-17 19:00

Skrivet av: Gustaf Pettersson