Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
1

Backar
20 4 3 25

Mittfältare
10 18 15

Forwards
19 23 9

Ersättare
2 11 5 16
21 14

Spelade ej/ skadade/sjuka
12 13
Matchfakta
  LFC
0  1
0-0

Varningar, :
Varningar, LFC: Anna Oscarsson, Emma Lennartss
Publik: 0
Domare:

59' 0-1 Kristine Minde

80' In Tove Almqvist, ut Frida Maanum
84' In Nicoline Sörensen, ut Anna Oscarsson
89' In Emmaliina Tulkki, ut Marija Banusic
action 2017 Kristine
Foto: F Oskarsson

Vinst i första mötet mot Apollon Ladies F.C

En otroligt skön vinst som satt lÄngt inne. Spelet var inte riktigt som det brukar och en svÄrspelad plan gjorde att passningsspelet inte fungerade fullt ut. Trots detta visade spelarna vilket lag som var det bÀsta. LFC:s mÄl gjordes av Kristine Minde.

Matchen började trevande och Apollon satte direkt en hög press. Första farliga mÄlchans fick Lina Hurtig efter inlÀgg frÄn Kristine Minde som tog sig förbi sin försvarade pÄ högerkanten. LFC slarvade en del i passningsspelet och Apollon kunde relativt enkelt ta sig förbi pÄ mittfÀltet. En farlig frispark i mitten pÄ första halvlek tvingade Cajsa till en jÀtterÀddning dÀr bollen tar i ribbkrysset. En halvlek som slutar 0-0 och dÀr Apollon Ladies stÄtt för de farligaste mÄlchanserna.

Andra halvlek fortsÀtter ungefÀr som första. JÀmt spel och en riktigt farlig mÄlchans för Apollon som fÄr till ett frilÀge och ska sÀtta bollen i mÄl men den tar stolpen. IstÀllet Àr det LFC som via en spelvÀndning fÄr fram bollen till Kristine MInde pÄ djupet. Kristine rundar mÄlvakten och lÀgger snyggt in bollen till 1-0. Ett resultat som stÄr sig matchen ut.

En tuff match och en riktigt skön vinst. Nu vÀntar returmöte i Linköping nÀsta onsdag kl 18:00 men innan dess Àr det Hammarby i Damallsvenskan. DÄ Àr det fri entré sÄ ta med alla nÀra och kÀra och se Sveriges bÀsta lag spela fotboll. VÄra samarbetspartner bjuder publiken pÄ intrÀdet.

2017-10-04 19:02

Skrivet av: Maria Hagström