Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pŚ Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt
101

Backar
121 104 107 114

Mittfältare
108 120 112 106

Forwards
115 105

Ersättare
115 113 115 117
102

Spelade ej/ skadade/sjuka
Ingen spelare
Matchfakta
LFC   KIF
1  0
(1-0)

Varningar, LFC:
Varningar, KIF:
Publik: 876
Domare: Linda Johannesson

1-0 Petra Larsson (13)

Byten LFC:
J Öqvist ut - A Westermark in (73)

Caroline Seger slår inlägg
Foto: Tobias Josefsson

Segers mål gav seger

Link√∂pingskaptenen Caroline Seger blev stor matchvinnare i l√∂rdagens hemmam√∂te med KIF √Ėrebro. Seger gav LFC ledningen i b√∂rjan av matchen och r√§ddade en boll p√• m√•llinjen i slutet.

Precis som vanligt blev det en tät och jämn match mellan LFC och KIF Örebro. Att LFC besegrat närkingarna både i serien och i cupen tidigare under året hade kanske en viss psykologisk  inverkan på lördagens match. Oavsett om de två segrarna inverkade på årets tredje möte mellan lagen eller inte drog LFC återigen det längsta strået.

Efter en stark matchinledning gav Caroline Seger LFC ledningen efter en knapp kvart. Seger tog med sig bollen med klacken in i offensivt straffområde och placerade därefter bollen till vänster om Kristin Hammarström i gästernas mål.

LFC:s spelövertag höll i sig halva förta akten sedan började Örebro ta för sig mer. Det var ändå LFC som var det bättre laget före halvtidsdrickat och ledningen efter 45 minuter var rättvis.

Efter paus blev spelet jämnare, även om LFC skapade mer framåt än vad gästerna gjorde. Kosovare Asllani och Josefine Öqvist hade fina lägen att öka på ledningen, men Hammarström kunde med stor skicklighet och en liten gnutta tur freda sitt mål.

Närkingarna jagade ett kvitteringsmål och i slutet av matchen var man riktigt nära på en hörna, men då höll sig kapten Seger framme och rensade undan bollen på egen mållinje.

Segers mål och räddning innebar årets tredje viktoria mot Örebro och att LFC utökade försprånget i tabellen ner till Malmö. Ett Malmö som har en match mindre spelad.

2008-10-11 18:55

Skrivet av: Anders Nilsson