Topbanner Topbanner Twitter LFCTV pć Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt

Backar

Mittfältare

Forwards

Ersättare
Ingen spelare

Spelade ej/ skadade/sjuka
Ingen spelare
Matchfakta
KIF   LFC
0  1
(0-0)

Varningar, KIF:
Varningar, LFC:
Publik: 0
Domare: Jenny Palmqvist

0-1 Jessica Landström (59)
Jessica Landström strÄlande glad efter mÄl
Foto: Tobias Josefsson

LFC till cupsemifinal

Jessica Landströms mĂ„l en knapp timme in i torsdagens match mot KIF Örebro tog LFC vidare till semifinal i Svenska Cupen.

Torsdagens kvartsfinalmöte i Svenska Cupen mellan KIF Örebro och Linköping bjöd inte på något vidare skönspel, men väl seger för LFC och avancemang till cupsemifinal.

LFC var det bättre av de två lagen i matchen och trots att den första halvleken inte blev särskilt välspelad och därtill ganska tempofattig var det LFC som svarade för det mesta och det bästa. Några mål föll dock inte före paus.

Efter vilan höjdes tempot avsevärt och även kvalitén på spelet blev bättre. Precis som i första akten var det LFC som höll hårt i taktpinnen och hemmaspelande KIF Örebro kom egentligen aldrig längre än till offensivt straffområde.

En kvart in i halvlek nummer två kom matchens enda mål. Jessica Landström avlossade ett skott som gick via en Örebrospelare in bakom Kristin Hammarström i hemmamålet.

LFC skapade också några ytterligare lägen att näta, men "Landis" mål blev matchens enda och den fullträff som tog LFC vidare till semifinal i Svenska Cupen.

2008-09-11 21:00

Skrivet av: Anders Nilsson