Topbanner Topbanner Twitter LFCTV på Youtube Instagram LFC-laget Bankekind Buss Kapitalex Dukaten Botrygg


LFC:s startelva
Målvakt

Backar

Mittfältare

Forwards

Ersättare
Ingen spelare

Spelade ej/ skadade/sjuka
Ingen spelare
Matchfakta
EU   LFC
0  6
(0-6)

Varningar, EU:
Varningar, LFC:
Publik: 0
Domare:

Mål LFC: Margret Lara Vidarsdottir 3, Jessica Landström, Kosovare Asllani, Petronella Ekroth.

MÃ¥lfirande 2009
Foto: Tobias Josefsson

Genrepet slutade med seger

Linköpings FC svarade för en stabil insats när man vann torsdagens träningsmatch mot Eskilstuna United med 6-0.

Försäsongens allra sista träningsmatch är nu avklarad. En match där LFC ställdes mot division 1-laget Eskilstuna United på Tunavallen. Matchen som också var genrep inför seriestarten mot Sunnanå på bortaplan nästa torsdag genomfördes på ett övertygande sätt och LFC vann också fajten med 6-0.

Grunden till 6-0-segern lades redan under de första 45 minuterna där LFC var riktigt heta och visade prov på stor anfallsglädje. Spelkvaliteten sjön något i andra halvleken som också blev klart mer målsnål än den första.

- Det var en bra match för oss där alla spelare fick speltid, inklusive två av våra sena nyförvärv Faith Ikidi och Jessy Sharro, berättar LFC-tränaren Magnus Wikman och fortsätter:

- Vi fick jobba mycket med vårt anfallsspel och det kändes som att vi fick tillbaka lite av den passion i offensiven som vi saknade mot Umeå i Supercupen. Vi var hetare i den första halvleken än i den andra där vi blev lite bekväma i offensivt straffområde, men sammantaget var det en bra match där vi fick äga bollen mycket.

Jessy Sharro fick göra debut i sin nya klubb när hon tog en plats i anfallet under 30 minuter av matchen. Faith Ikidi som spelat i klubben tidigare gjorde nydebut och det på en lite ovan position.

- Jessy var pigg och tog mycket initiativ. Faith spelade centralt på mittfältet i en defensiv roll som passade henne riktigt bra. Båda två gjorde bra i från sig, särskilt med tanke på att de anslöt till laget så sent som i dag, avslutar Wikman. 

2009-03-26 22:30

Skrivet av: Webbredaktionen